Дві світові організації з індустрії цифрової реклами об'єднуються для боротьби з піратством

Дві світові організації з індустрії цифрової реклами об'єднуються для боротьби з піратством

14 Серпня 2020
1177
14 Серпня 2020
16:02

Дві світові організації з індустрії цифрової реклами об'єднуються для боротьби з піратством

1177
Об'єднана організація планує створити глобальну програму сертифікації безпеки бренду.
Дві світові організації з індустрії цифрової реклами об'єднуються для боротьби з піратством
Дві світові організації з індустрії цифрової реклами об'єднуються для боротьби з піратством

Trustworthy Accountability Group, група зі США, що займається безпекою та прозорістю в індустрії цифрової реклами, і JICWEBS, британський галузевий комітет по стандартизації в цій індустрії, оголосили про злиття. Про це повідомляє пресслужба громадської спілки «Чисте небо» з посиланням на TAG.

Організації об'єднають зусилля в боротьбі з шахрайством та піратством у сфері інтернет-реклами, а також задля забезпечення глобальних рекламних стандартів. Об'єднана організація збереже назву TAG. Злиття завершиться на початку вересня 2020 року.

JICWEBS і TAG оголосили про офіційне партнерство в березні 2017 року. З тих пір організації почали спільну роботу з метою підвищення безпеки для брендів, у тому числі TAG Certified Against Piracy («Сертифікований проти піратства»). Зокрема, ця програма покликана допомогти рекламодавцям уникнути шкоди для своїх брендів через розміщення їхньої реклами на сайтах, які сприяють поширенню піратського контенту. Компанії, які дотримуються керівництва програми «Сертифікований проти піратства», отримують відповідний знак сертифікації, таким чином публічно заявляючи про свою позицію співпрацювати лише з тими інтернет-ресурсами, які не порушують авторські права. 

Також у подальшому об'єднана організація планує створити глобальну програму сертифікації безпеки бренду.

«Об'єднання TAG і JICWEBS посприяє тому, що компанії по всьому світу зможуть зосередитися на дотриманні єдиних надійних стандартів, спрямованих на боротьбу з шахрайством, шкідливим програмним забезпеченням, піратством і покликаних захистити бренд», —зазначив Майк Зейнейс, генеральний директор TAG.

На думку В'ячеслава Мієнка, керівника Ініціативи «Чисте небо», злиття таких провідних організацій в секторі цифрової реклами, як TAG і JICWEBS, показує, що об'єднані зусилля та експертиза сприяють комплексній та цілеспрямованій боротьбі з піратством. «Саме такою є задача "Чистого неба" для захисту інтелектуальної власності та позиціонування медіаринку України як конкурентного за якістю і прозорості ведення бізнесу. Окремо хотів би відзначити програму сертифікації TAG проти піратства, яка допомагає визначити "чисті" компанії і, відповідно, усунути можливі репутаційні та фінансові ризики на початкових етапах співпраці. Це важливий крок у створенні бази надійних інтернет-ресурсів», - сказав він.

В Україні також діє проект, який допомагає розпізнавати сайти з краденим контентом, — «Сервіс для рекламодавців» на blacklists.org.ua, створений антипіратською ініціативою «Чисте небо» та Українською антипіратською асоціацією (УАПА). На сайті щомісяця оновлюється список ресурсів, що порушують права інтелектуальної власності. Список є орієнтиром для рекламодавців, дозволяючи не співпрацювати з тими, хто недобросовісно поводиться щодо правовласників, убезпечивши тим самим свою компанію від репутаційних, фінансових та інших ризиків.

Володимир Ілінг, голова Української антипіратської асоціації (УАПА), відзначає, що асоціація спільно з Ініціативою «Чисте небо» в рамках діяльності по захисту авторських прав проводить моніторинг сайтів та аналізує розміщення реклами відповідно до принципу follow the money.

«Згідно з моніторингом, основними бенефіціарами і драйверами діяльності онлайн-кінотеатрів і піратського спортивного стримінгу є нелегальні казино та букмекерські контори. Вони спонсорують CamRip групи, перекладачів і т.д., а плеєри, що вбудовуються в сайти, мають можливість монетизувати контент, демонструючи користувачам рекламу. Саме піратські сайти при цьому виступають у якості рекламного майданчика для залучення нових користувачів. У результаті, виникає симбіоз гемблінгових компаній і піратського трафіку», — говорить пан Ілінг.

Також експерт додає, що нові засоби управління цифровою рекламою TAG сприятимуть очищенню інтернет-ресурсів від поширення нелегального контенту, шкідливих програм, розкрадання грошових коштів і персональних даних користувачів.

Нагадаємо, відповідно до даних blacklists.org.ua, станом на 9 червня 2020 року медіагрупи StarLightMedia, «1+1 медіа» та дистриб’ютор Media Broadcasting Group мають претензії до 50 провайдерів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1177
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду