Настя Станко очолила редакцію hromadske

Настя Станко очолила редакцію hromadske

15:17,
5 Серпня 2020
4727

Настя Станко очолила редакцію hromadske

15:17,
5 Серпня 2020
4727
Настя Станко очолила редакцію hromadske
Настя Станко очолила редакцію hromadske
Наталія Гузенко та Оксана Пирожок залишили медіа.

Настя Станко стала головною редакторкою об’єднаної редакції hromadske, замінивши на цій посаді Наталію Гузенко. Про це hromadske повідомило 5 серпня.

«Я працюю тут від початку, знаю всіх, всі нюанси, всі злети й падіння. Водночас я добре розумію цінність такого медіа, як hromadske. Я знаю, як донести це не лише до людей, які приходять працювати на hromadske, а й до нашої аудиторії. Мені видається, що шлях незалежного медіа – це пояснювальна журналістика. Не просто розповісти про подію, а й пояснити, що насправді відбулось, яке це має і матиме значення. Нашим гаслом і досі залишається: що насправді відбувається. От пояснювати, що насправді відбувається – і буде пріоритетним завданням редакції під моїм керівництвом», – сказала пані Станко.

Наталія Гузенко та операційна редакторка Оксана Пирожок залишили hromadske.

«Я щаслива, що мені довелося працювати в такій команді. Але щоби розвивати медіа, наші бачення майбутнього повинні збігатися. Я бачу потенціал hromadske у планомірній спільній роботі та досягненні цілей, які ми поставили на початку трансформації», – розповіла пані Гузенко.

«Детектору медіа» вона сказала, що прокоментує своє звільнення згодом, адже до 11 серпня буде у відпустці.

Настя Станко працює на hromadske від його заснування. Вона висвітлювала події на Майдані, російську агресію на Донбасі та в Криму, була в полоні так званої «ЛНР».  За розслідування «Злам» про події 20 лютого 2014 року під час революції Гідності у 2016 році пані Станко разом із Ангеліною Карякіною отримала гран-прі фестивалю Межигір’яfest. У 2018-му в Насті Станко вийшло розслідування «Таємний ізолятор СБУ». Того ж року вона отримала Міжнародну премію за свободу преси в Нью-Йорку, а в 2019-му їй присудили нагороду за відвагу від International Women's Media Foundation. В Україні Настя Станко чотири роки поспіль стає фіналісткою журналістського конкурсу «Честь професії». 

Як писав ДМ, hromadske в квітні 2020 року очолила Наталія Гузенко. 2 квітня «Громадське» створило об’єднану редакцію, творчий колектив медіа поділили на блоки в залежності від дистрибуції контенту – за них відповідали два заступники головного редактора Владислав Азаров та Анастасія Станко.

Нагадаємо, 31 січня 2020 року стало відомо, що з «Громадського» йде головна редакторка Ангеліна Карякіна. Журналістка заявила, що йде не за власним бажанням і що її було скорочено, таке рішення керівництва вона вважає неповагою. «Громадське» заперечило цю інформацію та заявило, що контракт із пані Карякіною добіг кінця, їй було запропоновано нові умови співпраці, на які вона не погодилася.

3 лютого ексголова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк повідомила, що йде з «Громадського» через звільнення Ангеліни Карякіної. Вона вважає неприпустимим непродовження контракту з головною редакторкою, тому припинила свою роботу на «Громадському», але залишилася членом ГО «Громадське телебачення».
Юлія Банкова в своїй колонці для «Детектора медіа» пояснила, що ці звільнення варто сприймати в контексті довгих розмов про уникнення конфлікту інтересів. Вона розповіла, що власниками hromadske є самі журналісти – як члени громадської організації вони формують стратегію та можуть змінювати структуру ГО; з іншого боку – обіймають керівні посади в медіа. За її словами, журналісти «самі собі ставлять завдання і самі себе контролюють». Пані Банкова вважає, що «це прямий конфлікт інтересів». Вона також додала, що на нього давно просять звернути увагу інституційні донори ГО.

Фото: hromadske 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду