Більше третини глядачів супутника чекають на розкодування каналів, - дослідження  від Viasat

Більше третини глядачів супутника чекають на розкодування каналів, - дослідження від Viasat

27 Липня 2020
1777
27 Липня 2020
13:34

Більше третини глядачів супутника чекають на розкодування каналів, - дослідження від Viasat

1777
Viasat запевняє, що розкодування каналів медіагруп не відбудеться.
Більше третини глядачів супутника чекають на розкодування каналів, - дослідження  від Viasat
Більше третини глядачів супутника чекають на розкодування каналів, - дослідження  від Viasat

Більше третини глядачів відкритого супутника  все ще сподівається, що канали  медіагруп будуть розкодовані. Про це свідчать результати дослідження ринку супутникового телебачення України «ГФК Юкрейн» та ТОВ «Інфо-Сапієнс», проведеного на замовлення  оператора супутникового телебачення Viasat.

«Згідно з результатами дослідження, кожний третій глядач все ще сподівається на розкодування сигналу провідних українських телеканалів на супутнику. Близько 2 млн глядачів залишилося на безкоштовному супутнику. Viasat є беззаперечним лідером серед офіційних операторів супутникового телебачення, як за знанням бренду – 74%, так і за кількістю підключень – близько 200 тис. абонентів», - повідомляє Viasat.

Компанія вважає, що наразі є близько 2 млн глядачів, «які не прийняли чи відклали рішення щодо переходу до офіційного платного провайдера чи зміни типу прийому сигналу для перегляду закодованих каналів, через заяви про можливе розкодування каналів, які лунали на державному рівні».

Дослідження проводилось у квітні 2020 року.

Нагадаємо, очільниця супутникової платформи Світлана Міщенко наголошувала на тому, що  «розкодування супутникового сигналу українських каналів не відбудеться в жодному випадку».

Як вже писав «Детектор медіа», ринок DTH отримав значно менше, ніж сподівався, від кодування каналів медіагруп на супутнику. Гравці ринку платного ТБ розраховували, що 45 %, або 2 млн користувачів супутникового ТБ виберуть платний тип підключення. Але на практиці близько 70 % абонентів залишилися дивитися некодовані, в тому числі російські канали на безкоштовному супутнику.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1777
Читайте також
09.03.2021 15:10
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
7 990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду