«Громадське» створило об’єднану редакцію

«Громадське» створило об’єднану редакцію

13:25,
2 Квітня 2020
5126

«Громадське» створило об’єднану редакцію

13:25,
2 Квітня 2020
5126
«Громадське» створило об’єднану редакцію
«Громадське» створило об’єднану редакцію
«Громадське» створило об’єднану редакцію, відтепер творчий колектив медіа поділяється на блоки в залежності від дистрибуції контенту – за них відповідають два заступники головного редактора Владислав Азаров та Анастасія Станко.

Про це 2 квітня повідомила пресслужба медіа.

«Громадське» трансформувало свої підрозділи з виробництва контенту. «Така трансформація допоможе hromadske мати просту систему ухвалення рішень і прозору схему підпорядкування працівників, що дозволить бути більш ефективними та оперативними», – йдеться в повідомленні.

Редакція сфокусується на виробництві власного контенту в різних форматах на всі платформи медіа, зокрема – новинна група робитиме акцент на ексклюзивних матеріалах. «Громадське» також збільшує та покращує свою присутність на всіх digital-платформах, які визначені пріоритетними.

«У планах розвитку об’єднаної редакції — збільшення кількості спеціальних кореспондентів та репортерів, які створюватимуть матеріали на важливі для нашої аудиторії теми, такі як політика, економіка, світ, культура, здоров’я, право та безпека, медицина, освіта та технології», – зазначається в повідомленні.

Крім того, «Громадське» створило позицію операційного редактора, який контролюватиме своєчасну публікацію матеріалів на всіх платформах, займатиметься короткостроковим та оперативним плануванням, а також відповідатиме за новинну групу.

Як писав ДМ, «Громадське» з квітня 2020 року очолить Наталія Гузенко. Її заступниками стануть Владислав Азаров та Анастасія Станко. Водночас усі платформи hromadske відтепер працюватимуть як загальна об’єднана редакція.

Нагадаємо, 31 січня 2020 року стало відомо, що з «Громадського» йде головна редакторка Ангеліна Карякіна. Журналістка заявила, що йде не за власним бажанням і що її було скорочено, таке рішення керівництва вона вважає неповагою. «Громадське» заперечило цю інформацію та заявило, що контракт із пані Карякіною добіг кінця, їй було запропоновано нові умови співпраці, на які вона не погодилася.

3 лютого ексголова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк повідомила, що йде з «Громадського» через звільнення Ангеліни Карякіної. Вона вважає неприпустимим непродовження контракту з головною редакторкою, тому припинила свою роботу на «Громадському», але залишилася членом ГО «Громадське телебачення».
Юлія Банкова в своїй колонці для «Детектора медіа» пояснила, що ці звільнення варто сприймати в контексті довгих розмов про уникнення конфлікту інтересів. Вона розповіла, що власниками hromadske є самі журналісти – як члени громадської організації вони формують стратегію та можуть змінювати структуру ГО; з іншого боку – обіймають керівні посади в медіа. За її словами, журналісти «самі собі ставлять завдання і самі себе контролюють». Пані Банкова вважає, що «це прямий конфлікт інтересів». Вона також додала, що на нього давно просять звернути увагу інституційні донори ГО.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду