«Громадське» призначило нову головну редакторку, яка очолить об’єднану редакцію

«Громадське» призначило нову головну редакторку, яка очолить об’єднану редакцію

13:58,
19 Березня 2020
5907

«Громадське» призначило нову головну редакторку, яка очолить об’єднану редакцію

13:58,
19 Березня 2020
5907
«Громадське» призначило нову головну редакторку, яка очолить об’єднану редакцію
«Громадське» призначило нову головну редакторку, яка очолить об’єднану редакцію
«Громадське» з квітня 2020 року очолить Наталія Гузенко. Її заступниками стануть Владислав Азаров та Анастасія Станко.

Про це повідомляється нас сайті медіа.

Водночас усі платформи hromadske відтепер працюватимуть як загальна об’єднана редакція. «Об’єднана редакція – це професіонали в різних сферах візуальної і текстової журналістики (документалістика, соцмережі, відео і текстові експлейнери тощо). Редакція об’єднає усі наші платформи, кожна з яких самодостатня, але водночас контент для них проходить експертизу команди спецкореспондентів, відповідальних за ключові “біти”. hromadske передусім пояснює те, що справді має значення, чому і як це може вплинути на життя наших співгромадян», – розповіла голова ГО «Громадське телебачення» Юлія Банкова.

До квітня виконувати обов’язки керівника редакції буде пан Азаров. За цей час організаційну структуру редакції буде трансформовано задля інтеграції до неї самостійних платформ Hromadske-International, Hromadske-Ru та інших.

Зазначається, що конкурс на посаду головного редактора hromadske було оголошено 7 лютого 2020 року. «З-поміж 14 професійних кандидатів на цю посаду було обрано Наталію Гузенко. Завдання сформованої команди редакторів – створити ефективну об’єднану редакцію», – йдеться в повідомленні.

Наталія Гузенко працює у ЗМІ з 2002 року. Протягом 14 років була політичним та економічним оглядачем, редакторкою у газеті «День», тижневиках «Контракти», «Інвестгазета» та інших. Має вісім років досвіду роботи редактором, п’ять з них – головним редактором. До переходу на «Громадське» очолювала портал Agravery.com, який під її керівництвом увійшов в топ галузевих видань та вийшов на прибутковість. Декілька разів отримувала журналістську премію «Пресзвання». У 2005 році Наталія отримала ступінь магістра в Інституті журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка, у 2013 закінчила pre-MBA program з маркетингу в бізнес-школі МІБ.

Владислав Азаров – має 15 років досвіду роботи в ЗМІ, 10 років редакторського досвіду. Працював в двох міжнародних брендах — щотижневнику Time Out Kyiv і Forbes Ukraine, та як фрілансер у National Geographic, Vogue, Harper’s Bazaar та інших. Проходив тренінги по керівництву від BBC. Робив незалежне онлайн-ЗМІ про сучасну культуру znaki, разом з тижневиком «Дзеркало Тижня». З 2017 року працює в hromadske заступником головного редактора, з лютого 2020 року виконував обов’язки головного редактора.

Анастасія Станко — одна із засновниць hromadske, досвідчена журналістка-розслідувачка, авторка чисельних репортажів з лінії фронту та матеріалів про події Майдану. Володарка головного призу фестивалю журналістських розслідувань «Межигір’я» та фіналістка конкурсу «Честь професії». У 2018 році отримала міжнародну нагороду свободи преси від комітету захисту журналіста (CPJ), у 2019 — нагороджена Міжнародним жіночим медіафондом за мужність у журналістиці. Членкиня антицензурного руху «Стоп цензурі».

Нагадаємо, 31 січня 2020 року стало відомо, що з «Громадського» йде головна редакторка Ангеліна Карякіна. Журналістка заявила, що йде не за власним бажанням і що її було скорочено, таке рішення керівництва вона вважає неповагою. «Громадське» заперечило цю інформацію та заявило, що контракт із пані Карякіною добіг кінця, їй було запропоновано нові умови співпраці, на які вона не погодилася.

3 лютого ексголова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк повідомила, що йде з «Громадського» через звільнення Ангеліни Карякіної. Вона вважає неприпустимим непродовження контракту з головною редакторкою, тому припинила свою роботу на «Громадському», але залишилася членом ГО «Громадське телебачення».
Юлія Банкова в своїй колонці для «Детектора медіа» пояснила, що ці звільнення варто сприймати в контексті довгих розмов про уникнення конфлікту інтересів. Вона розповіла, що власниками hromadske є самі журналісти – як члени громадської організації вони формують стратегію та можуть змінювати структуру ГО; з іншого боку – обіймають керівні посади в медіа. За її словами, журналісти «самі собі ставлять завдання і самі себе контролюють». Пані Банкова вважає, що «це прямий конфлікт інтересів». Вона також додала, що на нього давно просять звернути увагу інституційні донори ГО.

На фото Наталія Гузенко

Фото: Наталія Гузенко / Facebook

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду