Концерн РРТ  поки не вимикатиме аналогове телебачення

Концерн РРТ поки не вимикатиме аналогове телебачення

27 Січня 2020
4094
27 Січня 2020
13:24

Концерн РРТ поки не вимикатиме аналогове телебачення

4094
Попри те, що наразі залишається чинною заборона використання технології аналогового телебачення після 31 грудня 2019 року.
Концерн РРТ  поки не вимикатиме аналогове телебачення
Концерн РРТ  поки не вимикатиме аналогове телебачення

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення поки не вимикатиме аналогове телевізійне мовлення. Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний директор концерну Сергій Мікрюков.

«Сподіваємось, що незабаром буде прийняте розпорядження про продовження терміну використання аналогу», - сказав він.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення погодила проєкт постанови уряду, де остаточне вимкнення аналогового телебачення в Україні планувалося перенести з 31 грудня 2019 року на 30 червня 2020 року.

15 січня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 15, якою вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу. Але серед внесених змін немає перенесення дати остаточного вимкнення аналогового телебачення в Україні з 31 грудня 2019 року на 30 червня 2020 року.

Тобто наразі залишається чинною та редакція Плану використання радіочастотного ресурсу, яка забороняє використання технології аналогового телебачення після 31 грудня 2019 року.

24 січня «Детектору медіа» повідомили в Нацраді, що пропозиції щодо перенесення дати остаточного відключення аналогового мовлення уряд планував розглянути 24 січня.

Мова йде про продовження роботи в аналоговому стандарті передавачів телеканалів на територіях, що межують з Російською Федерацією та тимчасово окупованими територіями України, а також передавачів місцевих телеканалів, які не мають цифрових ліцензій.

Нагадаємо, в ніч з 31 серпня на 1 вересня 2018 року було вимкнено аналогове телебачення по всій території України, крім територій з особливим режимом мовлення. Крім цього уряд зберіг до 1 травня 2019 року аналогове мовлення каналів Національної суспільної телерадіокомпанії України, місцевих мовників, які не мають цифрових ліцензій, і передавачів на кордоні з Російською Федерацією. 8 травня уряд продовжив до 31 грудня 2019 року остаточне вимкнення аналогового ТБ.

Ілюстрація: uk.wikipedia.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4094
Читайте також
28.08.2020 17:15
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 923
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду