Кіберполіція вилучила обладнання у провайдера через можливий кардшаринг (ДОПОВНЕНО)

Кіберполіція вилучила обладнання у провайдера через можливий кардшаринг (ДОПОВНЕНО)

20 Січня 2020
3787
20 Січня 2020
17:36

Кіберполіція вилучила обладнання у провайдера через можливий кардшаринг (ДОПОВНЕНО)

3787
Сума збитків, завданих правовласникам, складає близько пів мільйона гривень.
Кіберполіція вилучила обладнання у провайдера через можливий кардшаринг (ДОПОВНЕНО)
Кіберполіція вилучила обладнання у провайдера через можливий кардшаринг (ДОПОВНЕНО)

Кіберполіція викрила провайдера телекомунікаційних послуг у незаконному розповсюдженні українських телеканалів. Про це йдеться на сайті Національної поліції.

В офісах провайдера проведено обушки. У результаті слідчих дій вилучено серверне обладнання, системи модуляції та кодування цифрового телевізійного мовлення, фінансово-господарську документацію, що підтверджує протиправну діяльність.

Крім того, вилучено обладнання для розповсюдження закодованого супутникового телевізійного сигналу, яке має ознаки кардшарингу та незаконного втручання в телекомунікаційні мережі.

Провайдер надавав послуги кабельного телебачення в Київської області. Назву компанії правоохоронці не повідомляють.

Поліцейські встановили, що послугами провайдера користувалося понад півтори тисячі абонентів. За попередніми підрахунками, сума завданої шкоди становить близько пів мільйона гривень.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. Кримінального кодексу України 176 (порушення авторського права і суміжних прав). Після проведення експертиз, за інформацією кіберполіції, буде відкрито ще одне кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри причетним до незаконної діяльності та встановлення збитків, завданих правовласникам.

За словами Дмитра Левіна, керівника центру моніторингу контенту дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia, провайдер не мав укладених договорів з медіагрупою StarLightMedia на території міста Вишневе Київської області. Саме тому StarLightMedia звернулася до кіберполіції. «До цього різними способами ми повідомляли керівництву провайдера, що той займається незаконною діяльністю і йому необхідно припинити незаконну ретрансляцію телеканалів або укласти договір. Відповідь не отримали, незаконні дії тривали. 17 січня був проведений обшук, вилучили головну станцію, а також всі документи. Далі чекаємо проведення технічної та економічної експертиз», - сказав він.

Комерційний директор дивізіону Digital & PayTV StraLightMedia Микола Фаєнгольд наголосив на тому, що боротьба з піратством - це насамперед створення умов, за яких у країні вироблятиметься якісний контент: «Саме локальний контент дозволяє нам спілкуватися однією мовою та об'єднує. Важливо створювати умови, за яких співробітники медіа й автори контенту отримують гідні і комфортні умови роботи. Кожна нова справа проти піратів, які крадуть чужий контент, створює прецедент на ринку». За його словами, основна мета - досягнути того, щоб «потенційні злодії боялись думати про крадіжку інтелектуальної власності».

Нагадаємо, у грудні Кіберполіція обшукала провайдера з Івано-Франківська, якого підозрює в піратстві.

Фото: Сайт Національної поліції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3787
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду