Марина Порошенко склала повноваження голови УКФ (ДОПОВНЕНО)

Марина Порошенко склала повноваження голови УКФ (ДОПОВНЕНО)

16 Грудня 2019
7010
16 Грудня 2019
13:15

Марина Порошенко склала повноваження голови УКФ (ДОПОВНЕНО)

7010
Нового голову Українського культурного фонду оберуть на засіданні Наглядової ради в січні 2020 року.
Марина Порошенко склала повноваження голови УКФ (ДОПОВНЕНО)
Марина Порошенко склала повноваження голови УКФ (ДОПОВНЕНО)

Дружина п’ятого президента України Марина Порошенко 16 грудня подала заяву на звільнення з посади голови Наглядової ради Українського культурного фонду. Про це 16 грудня повідомив міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський у Telegram.

«Минулого тижня я звернувся до Наглядової ради Українського культурного фонду з проханням розглянути питання про припинення повноважень Марини Порошенко на посаді голови наглядової ради. Переконаний, що для державної інституції, якою є УКФ, важливо залишатися поза політичними суперечками та виключити заполітизованість позиції голови наглядової ради. Сьогодні Марина Анатоліївна подала заяву на звільнення з посади голови наглядової ради УКФ», – написав він.

Марина Порошенко вважає, що єдиною претензією до неї є її прізвище: «Зрозуміло, що цей крок ініційовано Офісом президента, і про культуру в цій ситуації там явно не думали. Прикро, коли люди, які йшли до влади, обіцяючи великі справи, – легко розмінюються на дрібні інтриги та популістичні дії».

Вона сказала, що не буде боротися за посаду, тому прийняла рішення добровільно скласти повноваження голови УКФ.

«Маю намір і далі займатися благодійною діяльністю, інклюзивною освітою та культурними і мистецькими проєктами», – додала пані Порошенко у відеозверненні, оприлюдненому на Facebook-сторінці Петра Порошенка.

Нагадаємо, 19 січня 2018 року міністр культури Євген Нищук призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко. За її кандидатуру одноголосно проголосували всі члени Наглядової ради Фонду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7010
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
1582 дн. тому
Я наворовалась, спасибо, я ухожу
Мимо прохрдил
1582 дн. тому
Сколько денег с бюджета страны взять, теперь и уйти можно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду