«Укрпошта» повідомила про зростання тарифів на доставку преси з 1 січня 2020 року

«Укрпошта» повідомила про зростання тарифів на доставку преси з 1 січня 2020 року

15 Серпня 2019
2304
15 Серпня 2019
20:38

«Укрпошта» повідомила про зростання тарифів на доставку преси з 1 січня 2020 року

2304
Міністерство інфраструктури оприлюднило проєкт наказу про зміну тарифів на приймання та доставку періодичних друкованих видань за передплатою через «Укрпошту» з 1 січня 2020 року.
«Укрпошта» повідомила про зростання тарифів на доставку преси з 1 січня 2020 року
«Укрпошта» повідомила про зростання тарифів на доставку преси з 1 січня 2020 року

Про це повідомляється на сайті «Укрпошти».

«Тиражі друкованої преси падають і будуть падати в силу цифровізації, скорочення кількості жителів країни, особливо жителів села, які є основними передплатниками. "Укрпошта" буде робити все можливе, аби їх утримати – запускається онлайн-передплата, надаються знижки, працює мотивація для співробітників, посилюється контроль якості. Однак тарифи будуть зростати зі збільшенням зарплати співробітників, бо ці витрати не має на кого перекласти. І "Укрпошта" не має держпідтримки на доставку преси і скоріш за все не буде, як, наприклад, Пошта Італії, що отримала 170 мільйонів євро на доставку преси», - відзначив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Зазначається, що тариф зміниться в середньому на 12-15%. В «Укрпошті» вважають, що за умови сталої видавничої вартості видань зміна тарифу на приймання та доставку значно не вплине на остаточну ціну видання.

Так, вартість:

– загальнодержавного видання за умови передплати на 6 міс. 2019 року становить 180 грн, а після зміни тарифу – 189,96 грн,

– обласного видання за умови передплати на 6 міс. 2019 року становить 135 грн, а після зміни тарифу – 140,04 грн,

– районного видання за умови передплати на 6 міс. 2019 року становить 120 грн, а після зміни тарифу – 124,38 грн.

Водночас тариф на послугу з приймання передплати на 6 місяців зміниться на 1,85 грн – із 8,15 грн до 10 грн за абонемент

Тарифи на приймання та доставку періодичних друкованих видань за передплатою з 1 січня 2020 року не застосовуються для Донецької та Луганської областей.

«Укрпошта» доставляє друковані видання до 30 тисяч населених пунктів України. У доставці періодичних видань задіяні майже 31 тисяча листонош та близько 3000 одиниць автотранспорту АТ «Укрпошта». Перевезення пошти та друкованих видань проводиться на понад 3,1 тис. поштових маршрутів загальною протяжністю понад 311,8 тис. км. Вартість послуг з розповсюдження періодичного друкованого видання за передплатою становить в середньому 20% від загальної вартості видання.

Раніше поавідомлялось, що у 2019 році передплата друкованих ЗМІ через «Укрпошту» скоротилась на 10%.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2304
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду