«1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» отримали найбільше відзнак у номінаціях премії Big Data Awards

«1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» отримали найбільше відзнак у номінаціях премії Big Data Awards

30 Травня 2019
1792
30 Травня 2019
10:46

«1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» отримали найбільше відзнак у номінаціях премії Big Data Awards

1792
Три канали «1+1 медіа» («1+1», «ПлюсПлюс», ТЕТ) і три канали «Медіа Групи Україна» («Футбол 1», «Донбас», НЛО TV) здобули перемогу в різних номінаціях премії.
«1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» отримали найбільше відзнак у номінаціях премії Big Data Awards
«1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» отримали найбільше відзнак у номінаціях премії Big Data Awards

Телеканал «1+1» отримав відзнаку премії Big Data Awards як найрейтинговіший канал загальної тематики у 2018 році серед глядачів IPTV/OTT. Про це повідомив засновник компанії Big Data Ua Сергій Бойко під час церемонії нагородження 29 травня.

Найрейтинговішим продуктом «Плюсів» серед глядачів інтернет-платформ став серіал «Слуга народу-3». Другу позицію в номінації «Лідер серед телевізійних каналів загальної тематики» посіла «Україна».

Щодо решти номінацій:

Лідер серед дитячих телеканалів – «Плюсплюс» (найкраща трансляція – мультфільм «Елвін та бурундуки»), другу позицію посів Cartoon Network;

Лідер серед розважальних телеканалів – канал ТЕТ (найкраща трансляція – «Шрек»), другу позицію посів «Мега»;

Лідер серед фільмових телеканалів – Fox (найкраща трансляція – «Ігри престолів»), другу позицію посів «Ентер-фільм»;

Лідер серед телевізійних каналів новин – «112 Україна» (найкраща трансляція – «Пульс»), другу позицію посів NewsOne;

Лідер серед музичних телеканалів – М1, другу позицію посів Music Box;

Лідер серед пізнавальних телеканалів – Discovery (найкраща трансляція – «Ігри каменів»), другу позицію посів – National Geographic;

Лідер серед спортивних телеканалів «Футбол 1» (найкраща трансляція – матч за участю «Шахтаря), другу позицію посів «Футбол 2»;

Лідер серед регіональних телеканалів – «Донбас», другу позицію посів ART.

Також цього року в премії з’явилась нова номінація – «Лідер серед серіальних каналів». У ній переміг НЛО TV (найкращою трансляцією став фільм «Термінатор-2»), а другу позицію посів Paramount Comedy.

За вдалий початок мовлення новим телеканалом у номінації «Дебют року» організатори відзначили канал продажів «Наталі», а за успішне переформатування та ребрендинг мовлення в номінації «Крок уперед» – канал «Наш»/MaxxiTV.

За словами Сергія Бойка, найпопулярнішими жанрами серед глядачів IPTV/OTT стали ефірні канали загальної тематики: «Вони утримують близько 60% усього телевізійного перегляду. У березні-квітні 2019 року ця тенденція дещо змінилась. Їх частка скоротилась до 57% завдяки виборам, на щастя іншої категорії – новинних каналів. Такі популярні жанри, як розважальні канали та дитячі, поступились у квітні 2019 року першістю новинним каналам».

Стабільну увагу глядачів утримували розважальні, дитячі та канали фільмопоказу. Водночас у порівнянні з попередніми роками знизилась увага до пізнавальних каналів. «Завоювати глядача в інтернету часом значно складніше, ніж завоювати його в конкурентів», – додав пан Бойко.

Нагадаємо, перша церемонія нагородження телеканалів Big Data Awards відбулась 31 травня 2018 року. Big Data UA – компанія, що спеціалізується на вимірюванні поведінки перегляду аудиторії сервісів IPTV (Internet Protocol Television) і OTT (Over the Top, частина технології IPTV).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1792
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду