ТСН остерігається блокування свого каналу в Telegram (ДОПОВНЕНО)

ТСН остерігається блокування свого каналу в Telegram (ДОПОВНЕНО)

16 Квітня 2019
6110
16 Квітня 2019
13:11

ТСН остерігається блокування свого каналу в Telegram (ДОПОВНЕНО)

6110
Сайт tsn.ua остерігається блокування свого офіційного каналу в месенджері Telegram. Про це йдеться в заяві прес-служби «1+1 медіа».
ТСН остерігається блокування свого каналу в Telegram (ДОПОВНЕНО)
ТСН остерігається блокування свого каналу в Telegram (ДОПОВНЕНО)

За даними прес-служби, 15 квітня сайт ТСН.ua отримав від служби технічної підтримки Telegram попередження про нібито порушення прав на торгівельну марку при використанні офіційного каналу Телевізійної служби новин. «Адміністрація ресурсу погрожує заблокувати канал ТСН, якщо за 12 годин не будуть усунені так звані порушення, а саме змінено назву та логотип», – йдеться в заяві.

Група «1+1 медіа» припускає, що офіційний канал ТСН у Telegram @TCH_channel намагаються заблокувати сторонні особи, які протягом тривалого часу використовують бренд і контент ТСН для продажу реклами на фейковому акаунті. «1+1 медіа» готує офіційну відповідь для служби технічної підтримки Telegram, у якій має намір довести свої права на використання торгівельної марки ТСН.

Прес-служба «1+1 медіа» нагадує, що вже намагалася припинити використання сторонніми особами бренду ТСН у соцмережах і месенджерах. Зокрема, в серпні 2018 вона виявила канал «Телеграмна служба новин (ТСН)», який використовував бренд ТСН, та подала відповідну скаргу до технічної підтримки Telegram, проте не отримала реакції від адміністрації ресурсу. 7 березня 2019 року група «1+1 медіа» звернулася із заявою до Кіберполіції, і 20 березня було відкрито відповідне кримінальне провадження та розпочате досудове слідство.

За даними «1+1 медіа», ймовірним власником Telegram-каналу «Телеграмна служба новин (ТСН)» є Дмитро Улановський, оскільки на його ім’я надходить оплата за розміщення реклами на сторінці. Канал використовується, зокрема, для політичної реклами та платного просування інших сторінок месенджера, що пропонують туристичні та освітні послуги. «1+1 медіа» закликає рекламодавців не розміщувати рекламу на подібних майданчиках.

«Детектор медіа» звернеться по коментар до Кіберполіції.

Прес-секретарка департаменту кіберполіції Юлія Квітко підтвердила інформацію про те, що «1+1 медіа» звернулась із заявою 7 березня і 20 березня було відкрито кримінальне провадження за цим фактом. «Подія кваліфікована за статтею 229 Кримінального кодексу України (порушення авторських прав). Наразі в рамках розпочатого кримінального провадження працівники кіберполіції проводять перевірку осіб, які можуть бути причетні до вказаного правопорушення», – повідомила вона.

Нагадаємо, 8 квітня Кіберполіція оголосила про старт операції «Пірати», яка має на меті посилити увагу до протидії злочинам, що вчиняються у сфері порушень авторських прав правовласників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6110
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду