У Японії адміністраторів піратського сайту ув’язнили на 2-3 роки

У Японії адміністраторів піратського сайту ув’язнили на 2-3 роки

18 Лютого 2019
1425
18 Лютого 2019
17:50

У Японії адміністраторів піратського сайту ув’язнили на 2-3 роки

1425
У січні 2019 року у Японії ув’язнили трьох чоловіків за адміністрування сайту, який незаконно розміщував комікси манга.
У Японії адміністраторів піратського сайту ув’язнили на 2-3 роки
У Японії адміністраторів піратського сайту ув’язнили на 2-3 роки

Про це повідомляє громадська спілка «Ініціатива "Чисте небо"» з посиланням на сайт torrentfreak.com.

Термін ув’язнення від двох до трьох років. Таким чином уряд Японії намагається боротися з несанкціонованим розповсюдженням захищеного авторським правом контенту.  

«Такі суворі вироки подають тривожний сигнал іншим, які займаються подібним. Ми, разом з членами асоціації, будемо продовжувати вживати рішучих заходів проти зловмисних актів порушення авторських прав », -  звертають увагу у Асоціації з авторського права на комп'ютерне програмне забезпечення (ACCS).

Ув’язнюють за піратство і в Індії. Нещодавно уряд схвалив зміни до закону про кінематографію. І тепер кожен, хто записує або транслює фільми без дозволу, буде засуджений до трьох років тюремного ув'язнення і/або штрафу в розмірі 14 000 доларів.

У Німеччиніу 2018 році було засуджено до тюремного ув'язнення трьох представників рекламодавця сайту, що порушує права інтелектуальної власності. Менеджер рекламного агентства отримав покарання у вигляді одного року і восьми місяців в'язниці, а два технічних фахівця - по року і чотири місяці в'язниці кожен.

Як повідомляє «Чисте небо», в Україні є статті за порушення прав інтелектуальної власності, де покаранням також може стати позбавлення волі. А також статтею 176 Кримінального кодексу України також передбачене ув’язнення за організацію і фінансування сайтів, які крадуть контент, на термін від 3 до 6 років.

Юриста StarLight Digital Андрій Бабенко звертає увагу на ті справи, які були ініційовані за заявою медіагрупи: «За нашими 28 заяв заведено вже 28 кримінальних проваджень, але поки не було жодного рішення щодо ув'язнення, більшість суперечок врегульовуються на досудовій стадії. У притягнення до кримінальної відповідальності задіяні співробітники кіберполіції, слідчі, прокурори, слідчі судді, співробітники СБУ, експертні установи. Це досить складна система, до того ж відносно нова категорія справ. Ми, разом з правоохоронними органами, рухаємося до перших серйозних вироками суду, але поки  ми лише на середині цього шляху ».

Нагадаємо, у 2018 році кіберполіція припинила діяльність 40 піратських сайтів. За час дії антипіратських норм законодавства за заявами групи StarLightMedia було відкрито 28 кримінальних проваджень проти крадіїв контенту.

Фото взяте з чайту torrentfreak.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1425
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду