Нацрада заново покарала три канали за недотримання квоти нацпродукту

Нацрада заново покарала три канали за недотримання квоти нацпродукту

8 Лютого 2019
1844
8 Лютого 2019
17:50

Нацрада заново покарала три канали за недотримання квоти нацпродукту

1844
7 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження нішевим телеканалам Niki Kids, Niki Junior (ТОВ «Дитяче телебачення) і Paramount Comedy (ТОВ «Віжн медіа») за недотримання 50%-ї квоти національного продукту.
Нацрада заново покарала три канали за недотримання квоти нацпродукту
Нацрада заново покарала три канали за недотримання квоти нацпродукту

Раніше Нацрада призначала штрафи цим каналам, а потім скасовувала їх як помилкові.

Зокрема, 10 січня Нацрада вирішила оштрафувати два дитячі телеканали бізнесмена Рудольфа Кірноса Niki Kids і Niki Junior на 19,3 тис. грн кожен за недотримання квоти національного продукту.

17 січня за подібне порушення Нацрада вирішила оштрафувати телеканал Paramount Comedy групи «1+1 медіа». Наступного дня члени Нацради Ольга Герасим’юк та Олег Черниш заявили, що голосували не за штраф, а за попередження і запідозрили колег у підміні проекту рішення. У Нацраді призначили службове розслідування ситуації.

За результатами службового розслідування 24 січня Нацрада скасувала свої рішення про стягнення штрафів з усіх трьох каналів. Член Нацради Сергій Костинський пояснив, що під час підготовки рішень співробітники Нацради помилково застосували до телеканалів санкцію штрафу, передбачену частиною 11 статті 72 закону «Про телебачення і радіомовлення». За порушення цієї норми штраф передбачено для радіостанцій, а для телеканалів – попередження.

7 лютого на розгляд членів Нацради Сергій Костинський виніс нові проекти рішень про попередження.

За даними Нацради, обсяг національного продукту в ефірі телеканалу Niki Kids становив 1,5%, в ефірі Niki Junior – 1,75%, а в ефірі Paramount Comedy – 48,22%.

Представниця телеканалу Paramount Comedy і групи «1+1 медіа» Ірина Стройко просила взяти до уваги, що Paramount Comedy майже дотримався 50%-ї квоти і взяв до уваги зауваження Нацради та вже повністю виконує вимоги закону. Однак члени Нацради одноголосно вирішили дати попередження всім трьом каналам.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1844
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду