Розгляд справи NewsOne проти «Ланету» перенесли на 11 лютого

Розгляд справи NewsOne проти «Ланету» перенесли на 11 лютого

30 Січня 2019
1433
30 Січня 2019
12:05

Розгляд справи NewsOne проти «Ланету» перенесли на 11 лютого

1433
Судове засідання у справі за позовом каналу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») до ТОВ «Мережа Ланет» перенесли на 11 лютого.
Розгляд справи NewsOne проти «Ланету» перенесли на 11 лютого
Розгляд справи NewsOne проти «Ланету» перенесли на 11 лютого

Про це «Детектору медіа» розказала менеджерка з комунікацій Анна Кот.

Перше засідання у справі пройшло 28 січня. Однак представники провайдера просили  перенести розгляд через те, що їхній адвокат брав участь в іншому судовому засіданні. Їх клопотання задовольнили.

Нагадаємо, 1 січня 2019 року провайдер «Ланет» припинив ретрансляцію у своїй мережі каналів NewsOne та «Наш»/«Максі TV». Провайдер пояснює вимкнення каналів зі своїх мереж закінченням строку дії договорів на право ретрансляції. Канал NewsOne звинувачує провайдера у невиконанні умов договору. І 22 грудня 2018 року  подав позов про визнання недійсним розірвання угоди. 27 грудня Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі.

15 січня 2019 року Господарський суд міста Києва ухвалою про забезпечення позову заборонив ТОВ «Мережа Ланет» припиняти прийом сигналу каналу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») та обмежувати доступ абонентів до нього.

Після цієї ухвали генеральний продюсер та ведучий телеканалу NewsОne Василь Голованов 16 січня в ефірі політичного ток-шоу «Український формат» закликав провайдера виконати рішення суду і відновити трансляцію каналу.

У коментарі «Детектору медіа» Анна Кот наголосила, що технічно «Ланет» не припиняв прийом сигналу каналу: «А також не обмежує абонентів у доступі до сигналу в своїй мережі. Наша позиція залишається незмінною: ми виконали свої зобов'язання перед телеканалом за 2018 рік і розірвали договір на 2019 рік, дотримавшись встановленого цим же договором порядку».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1433
Читайте також
28.02.2019 13:09
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду