За повідомленнями про «джинсу» в «Новом времени» стоять лобісти «Роттердам+» – коментар агентства Mainstream

За повідомленнями про «джинсу» в «Новом времени» стоять лобісти «Роттердам+» – коментар агентства Mainstream

28 Грудня 2018
1895
28 Грудня 2018
10:20

За повідомленнями про «джинсу» в «Новом времени» стоять лобісти «Роттердам+» – коментар агентства Mainstream

1895
У PR-агентстві Mainstream вважають, що фейсбук-сторінку «Журналісти проти джинси» створено з метою дискредитації видання «Новое время», а першоджерелом повідомлень про звільнення журналістів «Нового времени» нібито за «джинсу» став паблік «Страсти», що лобіює інтереси енергетичного проекту «Роттердам+».
За повідомленнями про «джинсу» в «Новом времени» стоять лобісти «Роттердам+» – коментар агентства Mainstream
За повідомленнями про «джинсу» в «Новом времени» стоять лобісти «Роттердам+» – коментар агентства Mainstream

Про це «Детектору медіа» сказав директор департаменту стратегічних комунікацій агентства Mainstream Роман Мальцев, коментуючи повідомлення, у яких згадуються «Новое время» і компанія Mainstream.

«У подібній ситуації слід оцінювати і перевіряти факти. Сторінку «Журналісти проти джинси» було створено 25 грудня. Вона є імітацією реальної однойменної сторінки і її мета – дискредитація редакції видання «Новое время». Більш того, під постом немає жодного підпису. Хто ті самі «журналісти», від імені яких створено «звернення» – ніхто не знає.

«Слід» публікації веде до посту в пабліку «Страсти» від 19 грудня, який, як відомо, лобіює інтереси енергетичного проекту «Роттердам+». Той пост містить чимало домислів та ангажованої інформації.

Дивно, що саме це джерело нібито «журналісти», які виступают проти «джинси», взяли за основу своєї публікації. Не посоромилися й того факту, що публікацію в «Страстях» було поставлено на промо. А це вже свідчить про дії в чиїхось інтересах», – вважає Роман Мальцев.

В агентстві Mainstream також вважають, що мова йде про нечесну роботу їхніх конкурентів. Компанія має намір захищати свої інтереси професійним і законним шляхом.

«В обох постах згадана наша компанія. Оцінюючи сумнівну репутацію пабліків і їхні явно «рекламні» дії, ми розуміємо, що маємо справу з нечесною роботою з боку конкурентів.

PR-ринок – це такий само бізнес, а отже, не виключає боротьбу за бюджети і проекти. Наш приклад – перший і дуже показовий кейс, у якому не всі згодні грати за правилами. Ми будемо захищати інтереси нашої компанії, але виключно професійним і законним шляхом. Оскільки для нас важливі етичні стандарти PR-ринку і чесна, здорова конкуренція», – зазначив пан Мальцев.

Нагадаємо, 22 грудня стало відомо, що з бізнес-блоку видання «Новое время» пішла вся команда журналістів. Головний редактор видання Віталій Сич повідомив «Детектору медіа», що це спільне рішення роботодавця та працівників, пов'язане із залученістю журналістів до сторонніх проектів.

Екс-заступник редактора бізнес-блоку «Нового времени» Олег Гавриш у коментарі «Детектору медіа» сказав, що журналістів ніхто не звільняв, команда вирішила зосередитися на своїх проектах.

Раніше в інтернеті з’явилася публікація, в якій редакцію «Новое время. Бізнес» звинувачують у розміщенні замовних матеріалів – так званої «джинси». Як стверджується в публікації, нібито саме через це було звільнено всю редакцію. Проте журналісти заперечують це.

Екс редактор бізнес-блоку «Нового времени» Андрій Юхименко, коментуючи публікації проти екс-журналістів «Нового времени» і самого видання, висловив думку, що за ними стоять ті, «кому не подобається «Новое время» або хтось із нас».

Засновник і генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital (інвестор видання «Новое время») Томаш Фіала у коментарі «Детектору медіа» спростував розповсюджену в інтернеті інформацію, що він нібито особисто звільнив журналістів «Новое время.Бизнес» через «джинсу». Він також назвав фейковою новиною «відкритий лист» «журналістів проти джинси».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1895
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду