Роскомнагляд оштрафував Google на 500 тис. руб

Роскомнагляд оштрафував Google на 500 тис. руб

11 Грудня 2018
1218
11 Грудня 2018
14:04

Роскомнагляд оштрафував Google на 500 тис. руб

1218
11 грудня управління Роскомнагляду по Центральному федеральному округу оштрафувало американську компанію Google на 500 тис. рублів за неприєднання до реєстру заборонених в Росії сайтів
Роскомнагляд оштрафував Google на 500 тис. руб
Роскомнагляд оштрафував Google на 500 тис. руб

Про це йдеться на сайті російського регулятора.

«Компанія не виконала вимоги закону "Про інформацію ..." з підключення до федеральної державну інформаційну систему, що містить реєстр заборонених інтернет-ресурсів (ФДІС). Відносно Google призначена мінімальна сума штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – йдеться у повідомленні.

Роскомнагляд зазначає, що «за російським законодавством оператори пошукових систем зобов'язані виключати з результатів пошукової видачі посилання на інтернет-сторінки із забороненою інформацією».

Нагадаємо, в червні 2018 пошуковики зобов’язали підключитися до реєстру заборонених сайтів і запровадили для них штрафи за видачу посилань на заборонені ресурси. 

У листопаді 2018 року російський регулятор порушив адміністративну справу щодо компанії Google. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1218
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду