Колектив «Бухгалтерії» заявив про відхід із «Бліц-інформу». У компанії вважають, що газета знайшла нового інвестора

Колектив «Бухгалтерії» заявив про відхід із «Бліц-інформу». У компанії вважають, що газета знайшла нового інвестора

16 Травня 2018
8705
16 Травня 2018
17:25

Колектив «Бухгалтерії» заявив про відхід із «Бліц-інформу». У компанії вважають, що газета знайшла нового інвестора

8705
Колектив унікального профільного видання «Бухгалтерія» заявив, що в повному складі залишає компанію «Бліц-інформ». Гендиректор Видавничого дому каже, що опинився в заручниках у своїх же співробітників.
Колектив «Бухгалтерії» заявив про відхід із «Бліц-інформу». У компанії вважають, що газета знайшла нового інвестора
Колектив «Бухгалтерії» заявив про відхід із «Бліц-інформу». У компанії вважають, що газета знайшла нового інвестора

Про своє рішення колектив газети повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Шановні читачі!

У понеділок (7 травня – ДМ) ви отримали останній номер газети БУХГАЛТЕРІЯ, підготовлений нинішнім складом нашої команди.

Уся чинна редакція, «зоряний» колектив газети в повному складі покидає компанію «Бліц-Інформ». Причина нашого відходу - заборгованість із зарплати. Майже 20 років ми вчили вас, як відстоювати свої права, спираючись на Закон. Тепер ці знання знадобилися нам самим. Наразі ми законними методами намагаємося захистити свої трудові права. Вважаємо своїм обов'язком рекомендувати вам, передплатникам газети, вимагати від Видавничого дому «Бліц-Інформ» виконання взятих на себе зобов'язань з поставки оплачених вами видань.

Ми ж не прощаємось з вами, в найближчому майбутньому представимо вам нове видання, підготовлене нашої дружною командою», - йшлося в повідомленні.

«Детектор медіа» звернувся за роз’ясненнями до обох сторін конфлікту.  

«Про причини відходу всього колективу ми повідомили на сторінці газети в Facebook - це невиплата зарплати і відсутність перспектив її отримання в скільки-небудь осяжному майбутньому, - пояснила ДМ керівниця проекту «Бухгалтерія» (наразі вже колишня – ДМ) Ірина Шибаршина. - Тобто грубі порушення трудових прав не тільки співробітників редакції, а й інших працівників компанії. Оскільки бесіди з нашим керівництвом результату не принесли, а кількість порушень ним трудового законодавства зростала з кожним днем, ми - колектив фахового видання - вирішили діяти ЗАКОННИМИ методами захисту своїх прав.

Наша команда має бездоганну ділову репутацію та повагу тисяч читачів і партнерів, тому ми залишаємо компанію «Бліц-Інформ» ще й з етичних міркувань. Ми вважаємо, що несемо моральні зобов'язання перед читачами, які чекають видання, що створюється саме нашими  редакторами і авторами. Тому поки нашою справою займаються адвокати і відповідні контролюючі органи, ми вживаємо всіх заходів, щоб наші читачі найближчим часом отримали від нас нове якісне бухгалтерське видання».

Генеральний директор ТОВ «Видавничий дім "Бліц-Інформ"» Сергій Набок у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що співробітники газети «Бухгалтерія» отримали заробітну платню за березень поточного року і аванс за квітень. Заборгованість, за його словами, справді існує – за місяць – і пояснюється проблемами реорганізації підприємства, яке три тижні тому, 24 квітня, вийшло зі складу холдингу ПП «Бліц-інформ».

«Ми переживаємо процес реорганізації, переформатовуємо бізнес-процеси, і, зрозуміло, це не може йти гладенько, - сказав пан Набок. - Ми всі свої зобов'язання, всі свої борги визнаємо і будемо гасити, як тільки у нас з'явиться така можливість, а з’явиться вона після переформатування. Те, що зазвичай триває рік, робимо «з коліс», дуже швидко, за тиждень плануємо перезапуститися. Якщо, звісно, наші співробітники, клієнти, партнери повірять в наш план реорганізації, в перспективи і потенціал підприємства, які, безумовно, є».

Водночас, якщо колектив газети «Бухгалтерія» одночасно у повному складі звільниться, підприємство, за словами Сергія Набока, ризикує збанкрутувати, позаяк вийшло з холдингу з великим касовим розривом і не має достатньої кількості операційних грошей. Активів у компанії теж немає, тобто у випадку банкрутства люди, які залишаться на підприємстві, а це ще 150 штатних працівників і 24 філії по Україні, не отримають ні копійки.

Однак співробітники газети, розповів ДМ пан Набок, на переговори не йдуть. Натомість зокрема вимагають віддати їм торгову марку «Бухгалтерії».

«Їх мотив не в тому, щоб отримати зарплату за квітень, а в тому, щоб вийти з нашого підприємства в інше, де продовжувати робити ту ж газету і продавати тим же клієнтам, - вважає Сергій Набок. – Вони зараз використовують клієнтську базу, щоб розсилати листи з пропозицією передплатити їх майбутню газету. Скасовують семінари, за які клієнти вже перерахували гроші... Я опинився в заручниках у своїх же співробітників».

За твердженням гендиректора, подібні дії редакції газети вже завдали підприємству збитків на півмільйона гривень.  

«90% наших співробітників віддали компанії по 17 років, я цим дуже дорожу, це наша фішка, це фемілі-бізнес, у нас люди працюють сім'ями, і в філіях в тому числі, - сказав також Сергій Набок. – «Бухгалтерія» - найстаріше профільне видання, унікальне, з величезною аудиторією. Але є і плюс - багато людей в ній працювало, і я без особливих зусиль за два тижні зібрав на ринку нову редакцію, яка готує наступний номер газети».

«Детектор медіа» стежитиме за перебігом подій.

Нагадаємо, «Бліц-Інформ» був утворений у грудні 1992 року як закрите акціонерне товариство «Холдингова компанія "Бліц-Інформ"». До холдингу входили видавництво «Бліц-Інформ» (щотижневик «Бизнес», журнал «Натали», видання «Бухгалтерия», видання «Бізнес. Прайс-Листи»), друкарня «Бліц-Принт», завод з виробництва картонної упаковки «Бліц-Пак» і цех з виробництва м'якої упаковки «Бліц-Флекс».  

18 листопада 2013 року Господарський суд Києва розпочав банкрутство ПрАТ «Бліц-Інформ», що видавав тижневик «Бизнес» і журнал «Натали». Рішення господарського суду було прийнято через два дні після смерті президента компанії Сергія Мельничука. 8 липня 2014 року апеляційний суд скасував попередні рішення щодо процедури банкрутства і закрив справу.

Як повідомляв «Детектор медіа» в грудні 2017 року, журнал «Бизнес», який раніше видавався у «Видавничому домі "Бліц-Інформ"», викупив і розвиватиме «Український Бізнес Хаб».

Про те, що тижневик «Бизнес» виходитиме й після 1 січня 2018 року, розповів «Детектору медіа» співзасновник і керівник нового видавця журналу – ТОВ «Український Бізнес Хаб» Володимир Чеповий.  

На фото: Сергій Набок

Фото: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8705
Читайте також
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Елена
1986 дн. тому
Была острая необходимость срочно найти работу.Пригласили на Воздвиженку.Безумно жалею,что раньше не узнала про афериста Набока.Он задолжал всем.Брал меня на работу,когда не мог платить.При этом знал,какие проблемы у меня,я ему говорила,что задержка в зарплате для меня,смерти подобно.Этот аферист проигнорировал это брутально.В итоге не выплатил мне 10000,я увязла в еще большие долги.Работу нашла,но она не может теперь перекрыть эту брешь.Ребенок инвалид дома.Он и это знал.Я могу ему пожелать только одного,чтобы весь тот ад,который я пережила из—за него,отгребали его дети.До самого прследнего вздоха
бывшая сотруднца
2108 дн. тому
отработала почти 4 года - по 2006 год. И тогда уже были проблемы - пытались отобрать у владельца холдинг. Садили в кутузку. Зарплату выплачивали, но по минимуму. Потому и смоталась. Хотя было жалко - коллектив хороший, дружный, грамотный. Возможно и сейчас подобная ситуация.
Злая читательница
2142 дн. тому
Кстати, о новой редакции. Неужели найдутся люди, которые пойдут в новую редакцию, зная ситуацию со старой и с компанией в целом? Даже интересно на них посмотреть )))
Читачка
2142 дн. тому
Интересно, новой редакции как будут платить? Налом в конверте? Ведь денег на счету нет, чтобы рассчитаться по долгам со старой. И вообще, тема новой и старой редакции будет интересна госинспекции по труду и прочим контролирующим органам
Читатель
2143 дн. тому
Ого! Как можно было потерять такое издание? Да еще так бестолково.
Читач
2143 дн. тому
Схоже, генеральний директор не контролює ситуацію. Не платить ЗАРОБЛЕНУ зарплату працівникам, зібравши гроші за передплату газети (в тому числі на весь 2018 рак НАПЕРЕД), зізнається, що у його підприємтсва немає активів, і разом з тим, пропонує повірити у його потенціал. Одним словом - Голохвастов.
Крокодил
2143 дн. тому
"Денег нет, но вы держитесь!")) Десь ми таке вже чули. Цей хлопець або м'яко кажучи не дуже розумний, або не дуже чесний. Або і те й інше.
Корнішон
2143 дн. тому
Отже: 1. Підприємство "не має достатньої кількості операційних грошей. Активів у компанії теж немає" 2. "Борги визнаємо і будемо гасити, як тільки у нас з'явиться така можливість" 3. "ЯКЩО, звісно, наші співробітники, клієнти, партнери повірять в наш план реорганізації" 4. "у випадку банкрутства люди, які залишаться на підприємстві, а це ще 150 штатних працівників і 24 філії по Україні, не отримають ні копійки" Хммм... Дійсно, чого це люди раптом за зарплатню свою занепокоїлись?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду