Передплата всеукраїнських газет та журналів скоротилася на 19% - НСЖУ

Передплата всеукраїнських газет та журналів скоротилася на 19% - НСЖУ

30 Січня 2018
3736
30 Січня 2018
13:00

Передплата всеукраїнських газет та журналів скоротилася на 19% - НСЖУ

3736
Остаточні підсумки передплати періодичних видань на 2018-й рік через відділення ПАТ «Укрпошта» свідчать про зменшення передплатних тиражів порівняно з минулим роком до 81%
Передплата всеукраїнських газет та журналів скоротилася на 19% - НСЖУ
Передплата всеукраїнських газет та журналів скоротилася на 19% - НСЖУ

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.    

При відновленні передплатних показників місцевої преси на рівні 95% загальний підсумок передплатної кампанії-2018 складає 87% до рівня тиражів-2017 року (або 8 млн. 698 тис. прим.), йдеться у повідомленні.

У відповідь на запит Національної спілки журналістів України керівництво ПАТ «Укрпошта» поінформувало про остаточні дані передплати на періодичні видання з доставкою з 1 січня 2018 року.

«Раніше «Укрпошта» звітувала про кращі показники передплатної кампанії-2018 - на загальному рівні відновлення тиражів 91% та національних видань - 88%, - зазначає голова НСЖУ. - Але через конфлікт ПАТ «Укрпошта» з видавничою групою «Експрес» поштовий оператор скасував передплату і повернув кошти понад 400 тисячам!!! передплатників «Експресу» та його дочірніх видань».

У НСЖУ також відзначили, що за останній рік відпрацьовано ділові контакти із менеджментом ПАТ «Укрпошта», на спільній робочій групі НСЖУ та «Укрпошти» розглядаються питання організації передплатної кампанії, ходу розрахунків та якості поштових послуг.

Нагадаємо, ПАТ «Укрпошта» днями повідомило, що розпочинає нову передплатну кампанію на видання ТзОВ «Експрес медіа сХаб». «Укрпошта» запросила читачів із 26 січня звертатись до її відділень для оформлення передплати на видання «Експрес медіа сХаб». Спеціальна передплатна кампанія на видання «Експрес медіа сХаб» триватиме до 27 лютого включно.

«Укрпошта готова зробити все необхідне для успішного виконання цієї програми — всі наші зобов’язання відповідно до укладеного договору будуть виконані. Ми завжди виступали за свободу слова в країні та співпрацюємо з усіма виданнями, що мають договірні відносини з компанією. Ми займаємось бізнесом, а не політикою», — наголосив в. о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

Цьому передував тривалий конфлікт між «Укрпоштою» та видавцями і газетярами «Експресу», який останні намагалися перевести у політичну площину, тоді як керіництво «Укрпошти» пояснювало розбіжності суто бізнесовими причинами.   

17 січня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув ситуацію, яка виникла між газетою «Експрес» та ПАТ «Укрпошта». Голова Комітету Вікторія Сюмар («Народний фронт») закликала компанії якнайшвидше владнати ситуацію з передплатою газети.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3736
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду