В Україні зменшилась кількість регулярних користувачів інтернет – ІнАУ

В Україні зменшилась кількість регулярних користувачів інтернет – ІнАУ

16 Січня 2018
7452
16 Січня 2018
18:04

В Україні зменшилась кількість регулярних користувачів інтернет – ІнАУ

7452
На засіданні Комітету Інтернет Асоціації України (ІнАУ) з питань інтернет-реклами були оголошені дані настановних досліджень інтернет-аудиторії України за підсумками 2017 року.
В Україні зменшилась кількість регулярних користувачів інтернет – ІнАУ
В Україні зменшилась кількість регулярних користувачів інтернет – ІнАУ

Дослідження ініційовано ІнАУ та виконано компанією Factum Group Ukraine, повідомляє прес-служба ІнАУ.

У порівнянні з даними попередніх досліджень, яке проводилося за підсумками першого півріччя 2017 року, проникнення регулярних інтернет-користувачів старше 15 років в Україні збереглося приблизно на тому ж рівні - 64,04% (у середині 2017 було 64,84%).

При цьому вперше відбулося помітне зниження абсолютного числа регулярних користувачів в Україні - з 21,6 млн. в середині 2017 року до 21,0 млн. за підсумками 2017 року. Таке зниження ІнАУ пояснює зменшенням загальної кількості постійних жителів України - головним чином за рахунок міграції за кордон населення України у віці 18-45 років.

Детальніше можна дізнатися про «Дані установчих досліджень у IV кварталі 2017» за посиланням.

Opinion Software Media - це проект медіадосліджень інтернет- аудиторії України, заснований на user-centric підході. Проект був запущений Інтернет Асоціацією України на початку 2010 р. Основна мета дослідження - аналіз відвідуваності веб -ресурсів та соціально- демографічний профіль їх відвідувачів. Виконавець проекту - компанія InMind Factum Group Ukraine.

Дослідження засноване на роботі постійно діючої репрезентативної панелі інтернет-користувачів, на домашні та робочі комп'ютери яких установлене спеціальне ПЗ . Дана методологія дозволяє здійснювати моніторинг усіх відвідуваних українськими користувачами інтернет - ресурсів, як національних, так і закордонних. Панель репрезентує інтернет-користувачів усієї України віком 15 років і старше. Її дизайн заснований на даних періодичних установчих досліджень населення України, які проводяться оффлайн.

Нагадаємо, Українська антипіратська ініціатива «Чисте небо» склала інструкцію, як упізнати сайт, що порушує права інтелектуальної власності. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7452
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду