«Укртелекому» дозволили підвищити тарифи на свої послуги

«Укртелекому» дозволили підвищити тарифи на свої послуги

1 Листопада 2017
2247
1 Листопада 2017
17:34

«Укртелекому» дозволили підвищити тарифи на свої послуги

2247
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, погодила зміни граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги з 1 січня 2018 року.
«Укртелекому» дозволили підвищити тарифи на свої послуги
«Укртелекому» дозволили підвищити тарифи на свої послуги

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Комісія схвалила проект рішення НКРЗІ "Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 08 листопада 2016 року №589" та вирішила направити його на погодження до Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні», - йдеться у повідомленні на сайті регулятора.

Запропоновані зміни в граничні тарифи на 2018 рік у середньому підвищать ціну на 8,3%. Зокрема, вартість граничних тарифів для абонентів, що мешкають у великих містах, зросте на 3 грн, а для абонентів, що проживають у селі, на 5 грн.

Як зазначив прес-секретар «Укртелекому» Михайло Шуранов, чинний розмір граничних тарифів на фіксовану телефонію згідно з проведеними економічними розрахунками наразі нижче собівартості надання послуги, що завдає «Укртелекому» регулярних збитків від надання ключової послуги компанії.

За його словами, чинні граничні тарифи були сформовані на собівартості послуг четвертого кварталу 2015 року.

«Востаннє перегляд граничних тарифів відбувався у 2016 році і базувався на собівартості послуг IV кварталу 2015 року. З огляду на зміни витрат на утримання і обслуговування мереж у 2017 році, зокрема значного зростання розміру мінімальної заробітної плати, цін на енергоносії, компанія змушена була звернутися до НКРЗІ з проханням про перегляд граничних тарифів на фіксовану телефонію в 2018 році», - пояснив він.

Нагадаємо, Господарський суд Києва 19 жовтня за позовом Фонду держмайна вирішив розірвати укладений в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу 92,79% «Укртелекому» з ТОВ «ЕСУ» Ріната Ахметова. Останнє заявило про намір оскаржити це рішення.

Крім того суд вирішив стягнути з ТОВ «ЕСУ» $81,9 млн пені за невиконання інвестиційного плану.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2247
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
2256 дн. тому
"Як зазначив прес-секретар «Укртелекому» Михайло Шуранов, чинний розмір граничних тарифів на фіксовану телефонію згідно з проведеними економічними розрахунками наразі нижче собівартості надання послуги, що завдає «Укртелекому» регулярних збитків від надання ключової послуги компанії." Вот это сейчас серьезно было? А то что людям зарплату копейки платят это нормально? То что нету хорошего оборудования для устранения неполадок, это нормально? То что людей попросту сокращают, это нормально? Вы не можете дать качественную продукцию и ничего для этого не делаете. Так что вы даже права не имеете говорить о какой то там себестоимости. Щастливого вам банкротства!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду