Борис Ложкін разом з екс-міністром створили в Україні інвестиційну компанію

Борис Ложкін разом з екс-міністром створили в Україні інвестиційну компанію

6 Липня 2017
4185
6 Липня 2017
11:26

Борис Ложкін разом з екс-міністром створили в Україні інвестиційну компанію

4185
Секретар Національної інвестиційної ради, екс-глава Адміністрації президента, засновник і колишній власник UMH group («Український медіа холдинг») Борис Ложкін та колишній міністр інфраструктури Андрій Пивоварський створили інвестиційну компанію.
Борис Ложкін разом з екс-міністром створили в Україні інвестиційну компанію
Борис Ложкін разом з екс-міністром створили в Україні інвестиційну компанію

Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на співрозмовника з оточення бізнесменів.

За його словами, близько трьох місяців назад Борис Ложкін і Андрій Пивоварський почали працювати над спільним проектом — інвестиційною компанією.

«Три місяці вони уже працюють. Є створена юридична особа, але назва поки що робоча. Інвестиційна діяльність, за їх задумом, в перспективі повинна привести до створення інвестиційного фонду десь приблизно у 2019 році. Вони про це незабаром самі оголосять», — пояснив співрозмовник.

Він також додав, що плани у команди амбітні. «Компанія буде інвестувати не тільки в українські проекти. Географія її інтересів — це в тому числі Східна і Західна Європа. Скоріше за все в Європу вони будуть виходити з партнерами», —зазначило джерело.

Говорячи про масштаби компанії, співрозмовник також підкреслив, що засновники планують створити фонд, який за розмірами, наприклад, буде в 10 разів більшим за фонди такої компанії як Horizon Capital. Він додав, що фонд буде оперувати не лише коштом засновників, а й іноземних інвесторів. 

Нагадаємо, у жовтні 2015 року народний депутат Сергій Лещенко звинувативголову  Адміністрації Президента Бориса Ложкіна у отриманні 315 млн. євро, які він начебто не задекларував.

За словами Сергія Лещенка, австрійські правоохоронці виявили документальне підтвердження переміщення 315 млн. євро. з рахунків компанії, пов'язаної із розшукуваним в Україні бізнесменом Сергієм Курченком, на рахунки офшорної компанії Integrity International Holding LTD, начебто пов'язаної з нинішнім главою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним, під час продажу UMH Group («Український медіа холдинг»).

Депутат також стверджує, що у кримінальній справі щодо відмивання грошей фігурує крім Бориса Ложкіна Григорій Шверк, екс-член Нацради, колишній віце-президент UMH Group, а нині народний депутат від «Блоку Петра Порошенка».

Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін прокоментував повідомлення у ЗМІ про продаж ним у 2013 році групи своїх медійних компаній, що входили до «Українського медіа холдингу» (UMH Group), бізнесмену Сергію Курченку начебто за допомогою фірми Integrity International Holding LTD, зареєстрованої на Британських Віргінських островах. Він не заперечив, що скористався оффшором: «Це історія 2013 року. Це був звичайний бізнес ще до мого приходу на держслужбу…».

Борис Ложкін залишив посаду глави Адміністрації Президента України у серпні минулого року.

Фото: podrobnosti.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4185
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду