Журнал Vogue поки що не окуповується – директор «Медіа Групи Україна» Євген Лященко

Журнал Vogue поки що не окуповується – директор «Медіа Групи Україна» Євген Лященко

7 Квітня 2017
3878
7 Квітня 2017
16:15

Журнал Vogue поки що не окуповується – директор «Медіа Групи Україна» Євген Лященко

3878
Директор «Медіа Групи Україна» Євген Лященко розповів про розвиток проекту Vogue, через який нині відбувається судовий процес з попередніми видавцями - «Українським медіа холдингом» (UMH), що належить Сергію Курченку
Журнал Vogue поки що не окуповується – директор «Медіа Групи Україна» Євген Лященко
Журнал Vogue поки що не окуповується – директор «Медіа Групи Україна» Євген Лященко

Деталі він розповів у інтерв’ю «Ліга.Бізнес».

«Справа в тому, що UMH не може у нас нічого відібрати. Якщо у них є якісь претензії, нехай адресують їх ліцензіату»,– сказав він.

Пан Лященко повідомив, що ідея працювати з глянцем виникла тоді, коли група дізналася, що договір Vogue з UMH розривається з ініціативи власника бренду.

Він вважає, що зараз друковані видання переживають не найкращі часи і Vogue  поки що не окуповується, тож нині ставка робиться саме на рекламу.

«В цілому одне із завдань проекту Vogue складається зі створенні контенту під певного рекламодавця. Природно, так, щоб цей контент був цікавий читачам. І проекти з продакт-плейсментом у Vogue, дійсно, успішні», – додав він.

Сайт vogue.ua, який нещодавно було перезапущено, за словами пана Лященка, «показує дуже хорошу динаміку»: «Крім того, нам вдається тепер реалізовувати великі мультимедійні проекти. Наприклад, відеопроекти власного виробництва vogue.ua є прикладом і для інших ринків, де присутній бренд».

Він також розказав і про газету «Сегодня».

Газетний бізнес пан Лященко вважає збитковим активом, але закривати друковану версію видання «Сегодня» не збирається: «Ми продовжуємо її утримувати, адже поки що газета вагома як інформаційний ресурс і працює в синергії з онлайн-ресурсом».

За його словами, коли відбувся запуск безкоштовного видання «Вести», «Сегодня» втратила 25% накладу. Але реальним конкурентом він вважає «Факти», які також практикують безкоштовне розповсюдження.

«За "Сегодня" люди платять і, відповідно, цінують покупку. Читачів одного номера газети "Сегодня" набагато більше, ніж читачів "Вестей". Також важливий показник – скільки реально газет дійшло до читачів. Кількість безкоштовних примірників, які доходять до читача за прямим призначенням, а не використовуються, наприклад, для розпалювання багаття, в рази відрізняється від платних продуктів. Декларований наклад в даному випадку не дає уявлення про справжній стан справ», – сказав він.

Він нагадав, що у лютому 2017 року медіагрупа запустила єдину інформаційну платформу «Сегодня», яка включає в себе ТБ-новини, інтернет та газету: «Розраховуємо, що вона буде розвиватися і надавати динаміку всієй медіагрупі».

Як писав «Детектор медіа», у вересні у Vogue змінилася головна редакторка. Замість Маши Цуканової, яка очолювала видання з моменту його старту в Україні, нею стала Ольга Сушко. У прес-релізі щодо цього зазначалося, що пані Сушко очолить редакцію журналу, сайт і буде відповідати за всі канали комунікації бренду в Україні.

Нагадаємо, українська версія глянцевого журналу Vogue «Vogue в Украине» почала випускатися холдингом «Медіа Група Україна» («МГУ») за ліцензійною угодою з Condé Nast International у жовтні 2015 року.  Раніше видавцем цього глянцю в Україні був UMH Group («Український медіа холдинг»). В UMH журнал видавався під назвою «Vogue Украина» з 2012 року

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду