«Інтер Медіа Груп» заявила про домовленості з 98% кабельних провайдерів

«Інтер Медіа Груп» заявила про домовленості з 98% кабельних провайдерів

18 Січня 2017
2924
18 Січня 2017
12:37

«Інтер Медіа Груп» заявила про домовленості з 98% кабельних провайдерів

2924
Медіахолдинг «Інтер Медіа Груп» заявив, що домовився про ретрансляцію всіх телеканалів групи з 98% операторів кабельних мереж. Про це повідомила прес-служба групи.
«Інтер Медіа Груп» заявила про домовленості з 98% кабельних провайдерів
«Інтер Медіа Груп» заявила про домовленості з 98% кабельних провайдерів

Утім, «Інтер Медіа Груп» так і не вдалося домовитися з одним з найбільших провайдерів – компанією «Ланет», яка надає послуги в Києві, Івано-Франківську й Калуші та входить до числа провайдерів з найбільшою абонбазою. У кол-центрі «Інтера» підтверджують, що «Ланет» відмовився укладати угоду з групою та припинив ретрансляцію каналів групи.

«Є поодинокі невеликі провайдери, які змінили пакет телевізійних каналів без урахування думки телеглядачів. Абоненти цих мереж в основному мігрують до інших операторів з максимально повним пакетом українських телеканалів. Конкуренція на ринку кабельного телебачення досить висока, тому багато домогосподарства з кабельним типом прийому мають доступ до мереж, щонайменше, двох операторів. Незначна частина абонентів переходить на альтернативні типи прийому телевізійного сигналу. Аналітика показала, що процес укладення договорів не вплинув на показники телеканалів групи», - зазначив Володимир Масарик, генеральний директор компанії «Торсат»- ексклюзивного дистриб'ютора телевізійних каналів «Інтер Медіа Груп».

«Інтер Медіа Груп» відкрила «гарячу» телефонну лінію 0 800 508 650, де глядачі можуть отримати консультацію щодо поліпшення якості прийому сигналу, дізнатися про доступних операторів кабельних мереж і про можливості зміни типу прийому сигналу.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП увійшли телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучені зі складу УПП та перейшли до договірних відносин з провайдерами.

4 січня медіагрупа «1+1 медіа» повідомила, що близько 95% кабельних операторів переуклали договори про співпрацю з групою.

11 січня медіагрупа StarLightMedia повідомила про домовленості з провайдерами, які сукупно охоплюють 90% абонентів платного ТБ.

Українські медіагрупи розробили сайт TeleMaster, завдяки якому можна знайти провайдера, який показує українські канали в будь-якому місті країни.

У ніч на 1 січня 2017 року частина одеських операторів кабельного ТБ відключила ретрансляцію загальнонаціональних українських телеканалів. Це було пов’язано з розбіжностями між провайдерами і найбільшими медіагрупами України щодо умов співпраці.

Але станом на 13 січня всі одеські провайдери відновили ретрансляцію телеканалів усіх чотирьох найбільших медіагруп – StarLightMedia, «1+1 медіа», Inter Media Group і «Медіа Група Україна».

Тим часом 11 січня провайдер кабельного телебачення «Ланет» вимкнув телеканали Inter Media Group зі своїх мереж у Києві, Івано-Франківську та Калуші. Раніше «Ланет» анонсував таке вимкнення, оскільки відмовився підписувати угоду з групою каналів «Інтер».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2924
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду