Tonis отримав попередження за надмірні телемагазини

Tonis отримав попередження за надмірні телемагазини

23 Грудня 2016
3234
23 Грудня 2016
14:34

Tonis отримав попередження за надмірні телемагазини

3234
22 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал ТОНІС») за перевищення допустимої квоти телемагазинів в ефірі.
Tonis отримав попередження за надмірні телемагазини
Tonis отримав попередження за надмірні телемагазини

Законодавство передбачає, що обсяг телепродажу на неспеціалізованому каналі має становити не більше 3 годин на добу, тоді як в ефірі телеканалу Tonis Нацрада зафіксувала 1 вересня на 47 хвилин більше телемагазинів – загалом 3 години 47 хвилин.

Генеральний директор каналу Tonis Олександр Бутко пояснив, що телемагазини були ідентифіковані в системі неправильним файлом. За його словами, через цей інцидент на каналі провели службове розслідування і звільнили заступника директора з програмування.

Втім, більшість членів Нацради вирішили, що телеканал має отримати санкцію за порушення та проголосували за попередження. Утрималися від голосування Олег Черниш та Олександр Ільяшенко.

Нагадаємо, 8 грудня Нацрада оголосила попередження телеканалу Business (ТОВ «ТРК “Погода ТБ”») за маніпуляції з телемагазином. Канал транслював телемагазин у рекламних відрізках, намагаючись видати його за рекламу, тоді як Нацрада встановила, що це був телепродаж.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду