«Медіа Група Україна» розширює наповнення супутникової платформи Xtra TV

«Медіа Група Україна» розширює наповнення супутникової платформи Xtra TV

21 Грудня 2016
2206
21 Грудня 2016
15:01

«Медіа Група Україна» розширює наповнення супутникової платформи Xtra TV

2206
Медіахолдинг «Медіа Група Україна» розширює наповнення своєї супутникової платформи Xtra TV. Про це повідомляє прес-служба групи.
«Медіа Група Україна» розширює наповнення супутникової платформи Xtra TV
«Медіа Група Україна» розширює наповнення супутникової платформи Xtra TV

З 21 грудня Xtra TV запропонує своїм абонентам 47 телеканалів, у тому числі 10 в – HD-якості. Серед нових телеканалів – іноземні канали груп Fox, Discovery, National Geographic, Viasat, Sony. При цьому Xtra TV збереже тематичне пакетування каналів.

«Провайдер орієнтований на тих, у кого є “тарілка-горинич”, яка може отримувати сигнал з кількох супутників одночасно. Тепер до вже відомих супутників Astra і Amos приєднається новий гравець – супутник Eutelsat 9B, на якому розташується більшість нових телеканалів», - повідомляє прес-служба МГУ. Ретрансляція через супутник 9B здійснюється в тестовому режимі та технічно забезпечується компанією Eutelsat.

«Останні півтора року провайдер Xtra TV крок за кроком йде до того, щоб стати провідною українською DTH-платформою з найкращими контентом і ціною. Сьогодні ми починаємо один із найбільш значущих етапів цього шляху. І, безумовно, не останній», – заявив Георгій Барзашвілі, директор ТОВ «Діджитал скрінз», що володіє торговою маркою Xtra TV і входить в «Медіа Групу Україна».

Директор з розвитку бізнесу «Медіа Групи України» Олексій Куракін нагадав, що багаторічним партнером групи є компанія SES (оператор супутників Astra), з якою продовжується стратегічна співпраця. А на додачу «Медіа Група Україна» почала партнерство з компанією Eutelsat (оператор однойменних супутників). «Xtra TV за своєю початковою концепцією – мультисупутникова платформа, тож ми маємо намір і надалі використовувати це як перевагу і можливість для розвитку. Ми перші, хто повірив у новий супутник Eutelsat 9B, і вважаємо це далекоглядним рішенням», - пояснив пан Куракін.

Нагадаємо, на початку літа 2015 року «Медіа Група Україна» придбала в Мохаммада Захура супутникову платформу Xtra TV, яка у зв'язку з кризою вирішила припинити свою діяльність як DTH-оператора. Відтоді в пакеті Xtra TV були тільки канали «Футбол 1» і «Футбол 2», які з 1 жовтня 2014 року ексклюзивно поширювалися для супутникових абонентів в Україні тільки через цю платформу.

У вересні 2015 року «Медіа Група Україна» отримала на свою компанію «Діджитал скрінз» ліцензію супутникового провайдера для розвитку супутникової платформи Xtra TV. Крім супутникової платформи Xtra TV компанія «Діджитал скрінз» розвиває IPTV та OTT-провайдера Oll.tv. На момент ліцензування ресурс мережі Xtra TV становив шість каналів («Рада» і п'ять каналів холдингу МГУ).

Поступово Xtra TV розширювала наповнення своїх пакетів. 1 липня 2016 року Xtra TV додала до свого пакету каналів «Світогляд» дев’ять іноземних пізнавальних телеканалів.

На початку листопада «Медіа Група Україна» почала тестування нового супутника Eutelsat 9B для поширення сигналу своїх каналів. Потребу в новому супутнику компанія пояснила тим, що з початку року сигнал на супутнику SES, яким користувалися канали, неодноразово «глушили» зловмисники.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду