Суд відклав розгляд справи за позовом каналу Симоненка проти Нацради

Суд відклав розгляд справи за позовом каналу Симоненка проти Нацради

17 Жовтня 2016
1561
17 Жовтня 2016
15:30

Суд відклав розгляд справи за позовом каналу Симоненка проти Нацради

1561
Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив провадження у справі за позовом телеканалу «Гамма» (ТОВ «Гамма-консалтинг») проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з приводу відмови Нацради в продовженні цифрової ліцензії «Гамми».
Суд відклав розгляд справи за позовом каналу Симоненка проти Нацради
Суд відклав розгляд справи за позовом каналу Симоненка проти Нацради

Відповідну ухвалу про призупинення провадження виніс 17 жовтня суддя Руслан Арсірій, задовольнивши клопотання ТОВ «Гамма-консалтинг», міноритарними власниками якого є сини лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка.

Провадження призупинено до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі за позовом «Гамми» проти Нацради – з приводу попередження, яке стало однією з підстав для непродовження ліцензії каналу. «Гамма» оскаржила попередження за трансляцію виступів Петра Симоненка, у яких Нацрада вбачає розпалювання ворожнечі та порушення декомунізацій них норм законодавства. У цій справі вже відбулося перше засідання Окружного адміністративного суд. Суддя Валерій Кузьменко витребував у сторін документи та переніс розгляд справи на 5 грудня.

Нагадаємо, 23 червня Нацрада відмовила телеканалу «Гамма» (ТОВ «Гамма-консалтинг»), міноритарними власниками якого є сини лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка, у продовженні строку дії ліцензії на багатоканальне (цифрове ефірне) мовлення стандарту DVB-T на частоті 64 ТВК в Києві.

«Гамма-консалтинг» фактично оперувала власним київським локальним цифровим ефірним мультиплексом, у якому, крім «Гамми», за ліцензією мовили ще три телеканали – М1, Перший діловий та «Pro все».

Підставою для відмови в продовженні ліцензії стала наявність у «Гамми-консалтинг» двох попереджень за цією ліцензією. Першу санкцію компанія отримала 5 листопада 2015 року за недотримання програмної концепції. Друге попередження – 9 червня 2016 року за трансляцію виступів Петра Симоненка, у яких Нацрада вбачає розпалювання ворожнечі, приниження честі та гідності українського народу, заперечення або виправдання злочинного характеру комуністичного тоталітарного режиму тощо. З приводу цих виступів пана Симоненка Нацрада ще й звернулася до правоохоронних органів.

Водночас 23 червня Нацрада продовжила аналогічні ліцензії на багатоканальне мовлення стандарту DVB-T двом іншим компаніям – ТОВ «Ера продакшн» (на 41 ТВК) дружини народного депутата Андрія Деркача Оксани Терехової і ТОВ «ТРК “Експрес-інформ”» (на 43 ТВК) Президента України Петра Порошенка.

Директорка «Гамми-консалтинг» Лариса Буга звинуватила Нацраду в неоднаковому підході до ліцензіатів, а також у цензурі та утисках свободи слова. Згодом «Гамма-консалтинг» оскаржила відмову Нацради в продовженні цифрової ліцензії.

Крім цієї ліцензії в каналу «Гамма» є ще супутникова, за якою станом на червень було відсутнє мовлення. І з цього приводу компанія має одне попередження і штраф (7250 грн), накладений 31 серпня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1561
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду