На Херсонщині до роздержавлення готується найстаріша газета області

На Херсонщині до роздержавлення готується найстаріша газета області

15 Серпня 2016
3004
15 Серпня 2016
18:30

На Херсонщині до роздержавлення готується найстаріша газета області

3004
19 серпня Херсонська обласна рада плануює розглянути на сесії питання про реформування друкованого засобу масової інформації редакції обласної комунальної газети «Наддніпрянська правда», якій 99 років
На Херсонщині до роздержавлення готується найстаріша газета області
На Херсонщині до роздержавлення готується найстаріша газета області

Відповідний проект рішення опубліковано на сайті облради.

Як зазначено в документі, керуючись Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», з листом про роздержавлення в облраду звернувся головред видання «Наддніпрянська правда».

Відповідно, якщо депутати Херсонщини підтримають це рішення на сесії 19 серпня, облрада вийде із засновників друкованого засобу масової інформації «Наддніпрянська правда», а редакція і члени її трудового колективу перетворяться в суб'єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання та тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації.

Газета «Наддніпрянська правда» почала видаватися 1917 як орган Херсонського Ради робітничих і солдатських депутатів під назвою «Солдат і робітник». Потім виходила під назвами «Херсонська правда», «Известия», «Херсонський комунар», «Червоний селянин», «Робочий».

З 1 березня 1928 газета виходила під назваю «Наддніпрянська правда».

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

 Як повідомив у Дніпрі на виїзному засіданні Громадської ради при Держкомтелерадіо перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко, із 555 державних і комунальних газет України, які підлягають роздержавленню, 270 стануть приватними вже цього року.

Фото: pik.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3004
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду