Суд вирішив анулювати ліцензію телеканалу «Роса»

Суд вирішив анулювати ліцензію телеканалу «Роса»

25 Липня 2016
1869
25 Липня 2016
15:46

Суд вирішив анулювати ліцензію телеканалу «Роса»

1869
Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення вирішив анулювати ліцензію ТОВ «Телерадіокомпанія “Роса”» на супутникове мовлення з логотипом «Роса».
Суд вирішив анулювати ліцензію телеканалу «Роса»
Суд вирішив анулювати ліцензію телеканалу «Роса»

Відповідна постанова від 29 червня 2016 року оприлюднена в реєстрі судових рішень.

З позовом про анулювання ліцензії ТРК «Роса» Нацрада звернулася влітку 2015 року через те, що компанія не здійснювала мовлення.

Проведений Нацрадою в березні 2015 року моніторинг виявив відсутність супутникового мовлення телеканалу «Роса». У квітні 2015 року Нацрада призначила позапланову перевірку мовника, яку їй провести не вдалося, оскільки ані за юридичною, ані за фактичною адресами ліцензіата не було. 11 червня 2015 року Нацрада визнала порушення компанією закону «Про телебачення і радіомовлення» у зв’язку з відсутністю мовлення та видала розпорядження протягом місяця усунути порушення.

Повторний моніторинг зафіксував, що «Роса» так і не відновила мовлення, тож 23 липня 2015 року Нацрада визнала факт невиконання компанією розпорядження регулятора і вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії.

Як ідеться в судовому рішенні, на засідання суду представники «Роси» не приходили. Зрештою, суд дійшов висновку, що Нацрада прийняла рішення про звернення до суду в межах своїх повноважень, а позовна вимога щодо анулювання ліцензії є обґрунтованою. Тому суд постановив анулювати ліцензію ТРК «Роса».

Проте, як видно з реєстру, це рішення суду поки що не набрало законної сили – очевидно, ТРК «Роса» оскаржила його в апеляції.

Зауважимо, що строк дії ліцензії ТРК «Роса» спливає 17 жовтня 2017 року.

До речі, ТРК «Роса» – один з ліцензіатів Нацради, яких було оштрафовано за неподання чи несвоєчасне подання до регулятора інформації про свою структуру власності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду