З 1 серпня сейлз-хаус «Плюси» змінить політику ціноутворення

З 1 серпня сейлз-хаус «Плюси» змінить політику ціноутворення

13 Липня 2016
3990
13 Липня 2016
16:16

З 1 серпня сейлз-хаус «Плюси» змінить політику ціноутворення

3990
З 1 серпня сейлз-хаус «Плюси» (група «1+1 медіа») планує нараховувати рекламодавцям бонуси тільки в гарантованих рамках, а для всіх додаткових рекламних бюджетів, не заявлених на початку року, пропонуватиме шоп-ліст 2017 року. Про це під час прес-ланчу, який відбувся 12 липня, повідомив комерційний директор сейлз-хаусу «Плюси» Валерій Варениця
З 1 серпня сейлз-хаус «Плюси» змінить політику ціноутворення
З 1 серпня сейлз-хаус «Плюси» змінить політику ціноутворення

«У 2017 році ми в будь-якому разі будемо підвищувати ціну. Але, на відміну від минулого року, коли ми заявили про заплановану інфляцію на рівні 30–35%, цього разу ми не називатимемо цифру інфляції. Ми кажемо, що хочемо збільшити наші збори на 30–35%. За рахунок чого? За рахунок інфляції. В кого вона буде 50%, в кого 10% – це вже не буде віддано на розсуд агентств і рекламодавців, як раніше ми фактично робили через бонусне розміщення. Не дивлячись на те, що ми завжди намагаємося пояснити, що бонуси – це не зниження ціни, а збільшення активності, все одно багато рекламодавців сприймають їх як зобов’язання з медійної ціни з нашого боку. І кожен раз, коли бонуси не становляться, вони починають скаржитися, що тепер їхня ціна зростає. З серпня ми припиняємо практику необмеженої видачі бонусів. Тепер вони видаватимуться тільки в гарантованих рамках», – пояснив Валерій Варениця.

За його словами, в першому півріччі 2016 року група «1+1 медіа» заробила на телевізійній рекламі на 40% більше, ніж за той самий період 2015 року. «Тут спрацював не тільки фактор інфляції, а й зростання попиту на інвентар. Середній рівень продаж у першому півріччі був набагато вищий, ніж минулого року. Є висока ймовірність, що обсяг ринку цього року може зрівнятися з ринком 2013 року: ми вийдемо на 4 млрд грн. У відсотках ринок виросте на 15%», – пояснив пан Варениця.

Крім оптимістичних оцінок динаміки ринку, змінити умови ціноутворення сейлз-хаус «Плюси» підштовхнуло також анонсоване на серпень підвищення цін Альянсу (групи StarLightMedia, «Медіа Група Україна», Inter Media Group).

Нагадаємо, за прогнозом Всеукраїнської рекламної коаліції, ринок прямої телевізійної реклами в 2016 році зросте на 15% у порівнянні з 2015-м: до 4293 млн грн. Ще 518 млн грн. телевізійники мають змогу заробити цього року на спонсорстві.

16 травня сейлз-хаус StarLight Sales запустив акцію, за умовами якої при зростанні заявленого літнього рекламного бюджету на 10% і більше від поточного контракту клієнт додатково отримував 50% бонусів від суми збільшення. Ці умови були дійсні як для поточних, так і для нових клієнтів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду