Заступника редактора «Новой газеты» відсторонили від посади

Заступника редактора «Новой газеты» відсторонили від посади

21 Травня 2016
1251
21 Травня 2016
10:34

Заступника редактора «Новой газеты» відсторонили від посади

1251
Головний редактор «Новой газеты» Дмитро Муратов тимчасово усунув свого заступника Сергія Соколова від займаної посади до закінчення службової перевірки методів ведення журналістського розслідування.
Заступника редактора «Новой газеты» відсторонили від посади
Заступника редактора «Новой газеты» відсторонили від посади

Відповідна заява розміщена на сайті видання.

Дмитро Муратов підкреслив, що відсторонення Сергія Соколова ніяк не пов'язане з раніше опублікованими резонансним матеріалом оглядача «Нової газети» Галини Мурсалієва.

«Завтра буде розбиратися редакція, ми отримали все службові записки. Ми абсолютно точно оголосимо результати на сайті газети », - пообіцяв Муратов.

Як повідомляє сайт, відсторонений Соколов попорисив вибачення за допущену крайню форму некоректності.

«На той момент, на стресовому тлі безперервних повідомлень про нові випадки дитячого суїциду, мені здалося подібне виправданим», - цитує видання свого співробітника.

Муратов пояснив, що співробітниця «Новой газети» Наталя Соколова, продовжуючи тему про дитячі суїциди за завданням заступника головного редактора, зв'язалася з одним із творців груп «ВКонтакте». Муратов назвав неприпустимим використані співробітником методи спілкування з джерелом інформації.

Раніше в п'ятницю стало відомо, що управління Слідчого комітету по Петербургу порушило кримінальну справу про підбурювання до самогубства через соціальну мережу «ВКонтакте». 

У статті «Групи смерті», опублікованій в «Новой газете», розповідається про безліч закритих спільнот, в яких передплатникам пропонується брати участь в колективному квесті. За даними видання, кілька десятків дітей могли вчинити самогубство під впливом тематичних груп «ВКонтакте».

Як стверджує заступник головного редактора «Новой газеты» Сергій Соколов, завдяки своєчасному виходу статті було попереджено групове самогубство підлітків з різних міст Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду