Нацрада призначила повторну перевірку цифрового мультиплексу «Ера продакшн»

Нацрада призначила повторну перевірку цифрового мультиплексу «Ера продакшн»

15 Квітня 2016
1751
15 Квітня 2016
14:57

Нацрада призначила повторну перевірку цифрового мультиплексу «Ера продакшн»

1751
14 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила повторну позапланову перевірку ТОВ «Ера продакшн», яке має ліцензію на багатоканальне мовлення стандарту DVB-T на частоті 41 ТВК у Києві та фактично оперує локальним київським цифровим мультиплексом на цій частоті.
Нацрада призначила повторну перевірку цифрового мультиплексу «Ера продакшн»
Нацрада призначила повторну перевірку цифрового мультиплексу «Ера продакшн»

21 січня Нацрада оголосила компанії попередження за результатами планової перевірки. Регулятор зафіксував, що компанія змінила склад мультиплексу і транслює телеканали «Ера», «Правда тут», «Сонце», UBR, News Network замість передбачених ліцензією телеканалів «UA:Перший»/«Ера», К1, «Київ» і «Рада». Тоді ж Нацрада зобовязала компанію протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства та ліцензії.

Однак проведений Нацрадою 6-7 квітня моніторинг зафіксував, що в мультиплексі «Ери продакшн» продовжують транслюватися канали «Правда тут», «Сонце», UBR і News Network, тобто компанія не виконала розпорядження Нацради й не усунула порушення.

До того ж, Нацрада отримала звернення народної депутатки Тетяни Чорновол з проханням перевірити «Еру продакшн». Цей лист депутатки процитував під час засідання голова Нацради Юрій Артеменко: «Товариство подало заяву на продовження ліцензії на наступні 10 років. Враховуючи рішення Нацради про оголошення попередження та зобов’язання протягом місяця привести діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства, товариство не виконало дане рішення та продовжує порушувати умови ліцензії. Зважаючи на вищевикладене, прошу призначити позапланову перевірку або застосувати до ліцензіата санкції, передбачені чинним законодавством та при розгляді заяви про продовження дії ліцензії прийняти негативне рішення».

Директор «Ери продакшн» Юрій Крушановський заявив, що компанія вже повністю привела свою діяльність у відповідність до умов ліцензії, що «підтверджується моніторингами», але запізнилася з місячним терміном. На запитання заступниці голови Нацради Уляни Фещук, звідки йому відомо про дані моніторингів, пан Крушановський відповів, що це «може підтверджуватися моніторингами».

Водночас член Нацради Олександр Ільяшенко повідомив, що особисто в неділю моніторив канали «Ери продакшн», і бачив в ефірі «Правда тут», News Network, UBR. Пан Крушановський відповів, що це не могло бути в неділю, тому що з пятниці всі канали в мультиплексі були ті, що записані в ліцензії.

Члени Нацради призначили перевірку, яка має зясувати всі дані.

Нагадаємо, що 5 травня в «Ери продакшн» завершується строк дії ліцензії. 31 березня Нацрада залишила без розгляду заяву компанії про продовження ліцензії, оскільки «Ера продакшн» подала не в повному обсязі відомості щодо бенефіціарних власників. У рішенні Нацради йдеться, що ліцензіат може протягом 10 днів надати документи щодо прозорості структури власності для повторного розгляду заяви Нацрадою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1751
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду