Film.ua представила у Каннах нові проекти – права на показ «Сторожової застави» продані у Японію

Film.ua представила у Каннах нові проекти – права на показ «Сторожової застави» продані у Японію

8 Квітня 2016
2556
8 Квітня 2016
17:34

Film.ua представила у Каннах нові проекти – права на показ «Сторожової застави» продані у Японію

2556
Film.ua Group повідомляє про досягнення попередніх домовленостей з великими європейськими виробниками про спільну розробку кількох проектів під час європейського ринку контенту MIPTV в Каннах, який закінчився 7 квітня.
Film.ua представила у Каннах нові проекти – права на показ «Сторожової застави» продані у Японію
Film.ua представила у Каннах нові проекти – права на показ «Сторожової застави» продані у Японію

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Делегація, до якої увійшли менеджери з продажу контенту Film.ua Distribution і продюсери Film.ua Group, представила європейському ринку нові проекти, прем'єра яких відбудеться в цьому році - серіали «Забудь і згадай», «Коли минуле попереду», «Вікно життя», «Улюблена вчителька», «Червоні браслети», «Майор і магія» та інші.

Катерина Вишневська, директор з розвитку і ко-продукції Film.ua Group, зазначила стратегічну необхідність нових підходів до вибору контенту для виробництва.

«У минулому для фінансування праймових серіалів звичного глядачеві рівня вистачало об'єднаних інвестицій України та Росії. Але останнім часом, в світлі вже не нової політичної і економічної обстановки, є потреба в міжнародних продажах. Ця потреба вивела нас за кордони не тільки географічні, але й наративні. Ми тепер починаємо працювати з історіями, за які раніше в Росії і Україні навіть не бралися», - сказала вона.

За її словами, іноземні продюсери проявляють зацікавлення у складних і дорогих проектах, над девелопментом яких працює Film.ua Group. «Вдалося досягти попередніх домовленостей з великими європейськими виробниками про спільну розробку деяких дуже важливих для нас проектів. Про нас знають на ринку і все дуже чекають, коли в Україні запрацює система повернення коштів, вкладених у виробництво іноземними продюсерами», - розповіла Катерина Вишневська.

Євген Драчов, менеджер з міжнародних продажів Film.ua Distribution, відзначає зростаючий інтерес до України з боку західних компаній - як продакшнів, так і байерів. За його словами, права на показ фільму-фентезі «Сторожова застава» продані у Японію.

«З нами з радістю спілкуються і з цікавістю спостерігають за тим, куди ми рухаємося і що робимо. І це не просто цікавість, а й конкретні домовленості: так, наприклад, на попередніх ринках контенту в цьому році ми уклали низку пресейлів на історію про українських супергероїв "Сторожова застава", і MIPTV не став винятком: права на показ фільму продані в Японію», - повідомив він.

За словами продюсери Ірина Костюк, великий інтерес викликають оригінальні формати, розроблені Film.ua Group. «Продюсери зі Східної Європи дуже добре відгукуються про "Чергового лікаря", який ми виробляємо на замовлення каналу "Україна". Їх приваблюють вертикальні медичні кейси, сильні, добре опрацьовані характери головних героїв і недороге виробництво. Все це в комплексі дає можливість не обмежувати серіал одним сезоном. Скоро у нас будуть новини ще по низці проектів, обов'язково ними поділимося», - сказала вона.

Тетяна Шершньова, менеджер з продажу Film.ua Distribution, зазначила швидке зростання сегмента діджитал-платформ з розповсюдження контенту. «На ринку з'явилися нові гравці: агрегатори, які за комісію готові розміщувати контент на провідних світових діджитал-платформах, таких як Netflix, iTunes, Amazon, Hulu, Google Play і ін. Ми пробуємо працювати за цією схемою на територіях США і Канади. В цілому, діджитал-платформи цікавляться насамперед такими нашими проектами, як "Нюхач", "Незламна", "Великі мрійники", "Історія криміналістики". Традиційно користується попитом "Ескімоска". До речі, У Північній Америці вийшов другий DVD-реліз нашого серіалу під назвою Naya's Arctic Adventures», - повідомила вона.

Також на МIPTV були представлені розробки групи в напрямку виробництва контенту в технології VR360, і вони викликали великий інтерес. «Надійшли деякі дуже цікаві пропозиції по копродукції в цій сфері від ізраїльських продюсерів», - сказала Ірина Костюк.

Нагадаємо, у квітні на каналі «Україна» відбудеться прем`єра першої україномовної медичної драми «Черговий лікар», яку зняла кінокомпанія Film.ua на замовлення телеканалу. У травні на «Україні» стартує 12-серійна мелодрама з елементами трилеру «Забудь і згадай» виробництва Film.ua.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2556
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду