120 комунальних газет хочуть стати учасниками першого етапу реформування – Держкомтелерадіо

120 комунальних газет хочуть стати учасниками першого етапу реформування – Держкомтелерадіо

15 Березня 2016
2335
15 Березня 2016
18:43

120 комунальних газет хочуть стати учасниками першого етапу реформування – Держкомтелерадіо

2335
Але повний пакет документів подали лише три редакції
120 комунальних газет хочуть стати учасниками першого етапу реформування – Держкомтелерадіо
120 комунальних газет хочуть стати учасниками першого етапу реформування – Держкомтелерадіо

Уже понад 120 редакцій комунальних друкованих ЗМІ провели збори трудових колективів і визначилися щодо участі в першому етапі реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Втім, станом на 15 березня, повний пакет документів для включення до переліку ЗМІ, які реформуватимуться на першому етапі, подали лише три редакції. Загалом же в Україні існує 555 комунальних видань.

Держкомтелерадіо закликає редакції, які вже ухвалили рішення щодо участі у реформуванні на першому етапі, не зволікати з наданням документів.

Відповідно до Порядку формування переліку засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, трудові колективи повинні надати Держкомтелерадіо такі документи: клопотання такого друкованого засобу масової інформації та редакції про включення до Переліку, копію свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації; копію рішення трудового колективу про участь у реформуванні друкованого засобу масової інформації та редакції (у разі його прийняття); копію рішення засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції та про спосіб їх реформування; інформацію щодо сплати заборгованості із податків та обов’язкових платежів, ліквідування заборгованості із заробітної плати та виконання інших фінансових зобов’язань відповідно до законодавства.

Лише після надходження цих документів до Держкомтелерадіо у строк не пізніше 1 липня 2016 року видання та редакції будуть включені до переліку тих ЗМІ, що реформуватимуться на першому етапі.

Нагадаємо, що медійні громадські організації та Медіагрупа Реанімаційного пакету реформ (РПР-Медіа) закликали трудові колективи державних і комунальних друкованих ЗМІ визначитися зі способом реформування своїх видань. До 31 березня трудові колективи мають змогу визначитися щодо участі в реформуванні та направити свої пропозиції до засновників видань. У разі, якщо до 31 березня 2016 року трудові колективи не нададуть засновникам свої пропозиції щодо способу реформування, останні матимуть право ухвалити рішення на свій розсуд, внаслідок чого реформування ЗМІ відбудеться без участі журналістів, а редакції будуть приватизовані на загальних засадах або ж закриті.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року набув чинності ухвалений у грудні 2015 року закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Він передбачає роздержавлення преси протягом трьох років: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання. На першому етапі, протягом першого року з дня набрання чинності законом, будуть реформовані ЗМІ та редакції, які звернулися з відповідними клопотаннями та були внесені до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо.

Фото - pro.cn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2335
Читайте також
15.02.2016 13:30
Катерина Толокольнікова
4 262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду