Власником 17-го каналу є офшорна компанія оточення Януковича – «Наші гроші»

Власником 17-го каналу є офшорна компанія оточення Януковича – «Наші гроші»

9 Березня 2016
5617
9 Березня 2016
16:02

Власником 17-го каналу є офшорна компанія оточення Януковича – «Наші гроші»

5617
Редактор сайту «Наші гроші» Юрій Ніколов стверджує, що засновником ТОВ «Інформаційне агентство 17-й канал» виступив донеччанин-власник автомайстерні, який згодом продав підприємство офшорній компанії, що обслуговувала інтереси бізнесменів, наближених до колишнього президента Віктора Януковича.
Власником 17-го каналу є офшорна компанія оточення Януковича – «Наші гроші»
Власником 17-го каналу є офшорна компанія оточення Януковича – «Наші гроші»

Про це йдеться у дописі «Темні води інвестицій 17-го каналу» в блозі Юрія Ніколова на сайті «Наші гроші».

Нагадаємо, 25 лютого креативний директор 17-го каналу Жан Новосельцев під час ефіру на «Громадському радіо» розповів, що канал створювався за кошти київського підприємця, вихідця з Донецька Костянтина Шкарбана, який згодом перепродав його західній компанії.

«Коли засновувалося підприємство, до 10% я був засновником. Зараз моя частка 0%, тому що ми розширилися, у мене таких грошей немає. Є західне підприємство, статутну долю підприємець Костянтин Шкарбан продав йому. Звідки і хто наливає в це підприємство гроші далі, мені все одно. Тому що кожен на каналі знає, що у нас головне правило - робити те, що буде цікавим і корисним», - розповів пан Новосельцев.

Юрій Ніколов з’ясував, що Костянтин Шкрабан справді спільно з Жаном Новосельцевим у 2014 році створив ТОВ «Медіа комерс девелпомент», яке і виступило засновником ТОВ «Інформаційне агентство 17-й канал». За його словами, до цього пану Шкрабану належала тільки автомайстерня у Донецьку – не ТОВ, а ПП.

«Шкрабан все життя порпався в автолахмітті, не маючи жодної іншої фірми. А коли почалось ДНР – взяв і вклав купу зароблених у Донецьку грошей у новинний телеканал в Києві. А для того, щоб столичні штучки не намахали міцного донецького бізнесмена, призначив директором ТОВ «Інформаційне агентство 17-й канал» юристку з Макіївки Катерину Валеріївну Трубнікову», - пише журналіст.

Редактор «Наших грошей» відстежив і продаж каналу західній компанії, про який говорив Жан Новосельцев. Згідно з ЄДРЮО, мова йде про партнерство з обмеженою відповідальністю «Тіберіа інвест ллп» (Лондон). Його кінцевим контролером офіційно є мешканець Белізу Пракаш Джіанчандані, який також є кінцевим контролером ТОВ «Хорос», яка фігурує у кримінальному провадженні №12015080050001327.

За словами журналіста, запорізькі слідчі та прокурори звинувачують підприємство у «незаконному привласненням коштів ДП «НЕК «Укренерго». За словами Юрія Ніколова, мова йде про крадіжку 6 млн грн., але за рік слідства міліція та прокурори поки що дійшли лише до виїмки установчих документів «Хороса» у держреєстратора.

Юрій Ніколов стверджує, що засновниками «Тіберіа інвест ллп» є дві офшорні компанії - Oloniya limited і Warias business ltd. Перша з них володіє лондонською компанією Tagor trade ltd, яка в свою чергу є співвасницею київського готелю «Братислава» (разом з ще чотирма компаніями). Цей готель пов’язували з Олександром Януковичем, хоча, за словами редактора «Наших грошей», «експерти ринку твердили, що окрім самого принца, там брали свої частки і інші достойники попередньої влади».

Нагадаємо, 17 канал транслюється тільки в YouTube. Через позицію каналу у конфлікті між Києвом і так званими «ДНР» і «ЛНР», медійники припускають, що канал може належати одіозним чиновникам з оточення колишнього президента Віктора Януковича.

На фото - Жан Новосельцев.

Фото: «Наші гроші» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5617
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду