Нову телевежу на горі Карачун на Донеччині заплановано встановити до червня

Нову телевежу на горі Карачун на Донеччині заплановано встановити до червня

22 Лютого 2016
2274
22 Лютого 2016
15:22

Нову телевежу на горі Карачун на Донеччині заплановано встановити до червня

2274
Міністерство інформаційної політики України повідомляє, що протягом березня-травня буде відбудовано 180-метрову вежу на горі Карачун поблизу Краматорська (Донецька область).
Нову телевежу на горі Карачун на Донеччині заплановано встановити до червня
Нову телевежу на горі Карачун на Донеччині заплановано встановити до червня

Про це йдеться у звіті щодо відновлення мовлення в зоні АТО Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телерадіомовлення при Міністерстві інформаційної політики (МІП).

Встановлення 180-метрової телевежі забезпечить стабільний прийом сигналу українських мовників на півночі Донеччини.

Нагадаємо,  колишню телевежу на горі Карачун висотою 200 метрів було підірвано терористами в липні 2014 року. У квітні 2015 року на Карачуні було змонтовано тимчасову польову телевежу висотою 30 м, завдяки чому відбувся запуск мовлення українських телеканалів. У листопаді 2015 року прокуратура Краматорська оголосила в розшук підозрюваного у керуванні озброєною групою осіб, яка захопила телевежу на горі Карачун у квітні 2014 року.

У планах Комісії також зазначено, що юристи МІП разом із Концерном РРТ підготували нову постанову щодо виділення коштів для встановлення двох нових телевеж в зоні АТО. Планується встановити в 2016 році нову телевежу в Луганській області та розпочати будівництво вежі у Донецькій області.

Як передавав «Детектор медіа», у лютому заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова повідомила, що у Луганській області буде встановлено нову 135-ти метрову телевежу для забезпечення мовлення українських телерадіоканалів на тимчасово окуповану частину Луганщини.

Вона зазначила, що телевежа, яка була надана в безкоштовне користування зарубіжними партнерами, приблизно через місяць прибуде на територію України. «Я не можу поки що точно вказати вам місто, де буде встановлено телевежу, бо ми ще не визначились з місцем встановлення», – сказала заступниця міністра. Встановлення вежі, за її словами, буде коштувати кілька сотень тисяч гривень. Займатися цим буде підрядник, визначений місцевою владою.

Відповідаючи на питання, чи можна охопити українським мовленням всі тимчасово окуповані території Донбасу заступниця міністра заявила, що це можливо зробити лише у середньохвильовому радіодіапазоні за допомогою потужного передавача. Великі агломерації, такі як Донецьк й Луганськ, можливо, за її словами, покрити українським телерадіомовлення з побудованих біля цих міст високих телевеж.

Нагадаємо, у січні радник міністра інформаційної політики (МІП) з питань функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець повідомив, що три телевежі для відновлення українського мовлення на Донбасі заплановано побудувати до кінця поточного року.

 

Знуйнована телевежа на горі Карачун.  Фото – «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2274
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду