Буковинська районка «Слово правди» запропонувала владі вийти із засновників видання

Буковинська районка «Слово правди» запропонувала владі вийти із засновників видання

19 Лютого 2016
1795
19 Лютого 2016
16:31

Буковинська районка «Слово правди» запропонувала владі вийти із засновників видання

1795
Збори трудового колективу редакції Новоселицької районної газети «Слово правди» (Чернівецька область) заявили про початок реформування видання і запропонували Новоселицькій районній державній адміністрації і Новоселицькій районній раді вийти зі складу співзасновників видання.
Буковинська районка «Слово правди» запропонувала владі вийти із засновників видання
Буковинська районка «Слово правди» запропонувала владі вийти із засновників видання

Про це повідомляється на сайті rayoninfo.info.

Колектив «Слова правди» вирішив подати співзасновникам пропозицію стосовно пріоритетного права на визначення способу реформування.

Редакція визначила, що реформування газети «Слово правди» здійснюватиметься у такий спосіб: вихід органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування із складу засновників (співзасновників) друкованого ЗМІ із перетворенням редакції членами її трудового колективу на суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації.

Колектив районної газети звернеться з клопотаннями до Державного комітету телебачення і радіомовлення України щодо внесення до подання до Кабінету Міністрів України  друкованого засобу масової інформації та його редакції у другому  етапі реформування відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Нагадаємо, закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (законопроект № 1123був ухвалений парламентом 24 листопада 2015 року.  21 грудня Президент України Петро Порошенко повернув його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. 24 грудня Верховна Рада повторно проголосувала за закон з урахуванням пропозицій Президента. 26 грудня Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Першим кроком згідно «Дорожньої карти» НСЖУ з роздержавлення преси є проведення зборів з визначення способу та етапу реформування трудових колективів усіх редакцій комунальних та державних друкованих ЗМІ, які бажають взяти участь у реформуванні.

Як повідомляв «Детектор медіа», 11 лютого в Києві відбулася Друга всеукраїнська конференція «Дорожня карта реформування комунальної преси на 2016 рік: 15 кроків до свободи і незалежності», на яку приїхало понад 160 редакторів комунальних видань з усієї України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1795
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду