Film.ua отримує чверть доходів від продажу свого продукту не в країни СНД - Созановський

Film.ua отримує чверть доходів від продажу свого продукту не в країни СНД - Созановський

16 Лютого 2016
1813
16 Лютого 2016
12:44

Film.ua отримує чверть доходів від продажу свого продукту не в країни СНД - Созановський

1813
Співзасновник Film.ua Group Сергій Созановський повідомив, що п'ять років тому кінокомпанія поставила собі за мету довести частку виручки від продажу свого теле- і кінопродукту не в країни СНД до 25-30%. За його словами, в 2015 році кінокомпанія досягла 25% у виручці від продажу фільмів і серіалів для показу на територіях за межами СНД.
Film.ua отримує чверть доходів від продажу свого продукту не в країни СНД - Созановський
Film.ua отримує чверть доходів від продажу свого продукту не в країни СНД - Созановський

Про це він сказав в інтерв’ю виданню delo.ua.

Сергій Созановський повідомив, що продукт, вироблений Film.ua Group, у 2015 році придбали понад 100 країн. «У минулому році ми продали наш контент на понад 100 територій. Це Філіппіни, Індонезія, Малайзія, В'єтнам, Сінгапур, Венесуела, Перу, Китай, Штати, Канада, Франція, Німеччина, Чехія, Болгарія, Польща, Африка, Ліван. Зокрема, "Незламна" була продана у Францію, Німеччину, Великобританію, Польщу, Японію, Корею і Туреччину. У Польщу були продані "Вангелія" і "Історія криміналістики", а в Китай - цикл програм "Великі мрійники". Мультсеріал "Ескімоска" - в США, Канаду і на території Арабського світу. Так, це ще не "Зоряні війни" по грошах. Але це перші великі кроки», - сказав співзасновник кінокомпанії.

Він також повідомив, що зараз у Європі і світі зросло зацікавлення у копродукції з українською кінокомпанією.

«Якщо ще три роки тому з нами зустрічалися 748-мі особи медійних компаній і говорили: "А, Україна? Може бути, звичайно", то зараз все змінилося. Зараз на зустрічі приходять перші особи, щоб обговорити серйозні проекти, зробити перші прорахунки. І ще - це здивування і заздрість в очах, коли люди приїжджають до нас і бачать, що ми тут можемо робити і як ми це робимо», - сказав Сергій Созановський.

Варто додати, що компанія Film.ua Group вперше з власним стендом бере участь в Європейському кіноринку (European Film Market), який проходить з 11 по 19 лютого в рамках 66-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Про це повідомляє сайт кінокомпанії.

Директор Film.ua Distribution Ігор Сторчак наголосив на важливості активності і співпраці компанії на інших ринках, крім українського і російського.

«Світ стрімко змінюється, і разом з цим світом повинні змінюватися і ми. Саме тому нам не можна використовувати ті способи і методи роботи, які діяли досі. Нам критично важливо виходити на ринок не з російськомовним, а з англомовним продуктом. Зараз Film.ua Group тільки на початку цього шляху, але я вірю, що в підсумку він приведе нас до таких же гарних результатів, які ми вже маємо на українському і російському ринках. Наші серіали за якістю як мінімум не поступаються європейським. Протягом останніх двох років Film.ua активно працює над кінопрокатними проектами, і ми віримо, що досягнемо в цьому напрямку не менших успіхів. Адже з точки зору міжнародної дистрибуції це більш зрозумілий, ніж локальні серіали, продукт», - сказав директор Film.ua Distribution.

Нагадаємо, Film.ua Group і польська компанія АТМ Grupa підписали угоду про виробництво повнометражного художнього фільму і мінісеріалу під робочою назвою The Blizzard («Заметіль»). Підписання угоди про співпрацю було анонсовано в рамках Європейського кіноринку (EFM) в Берліні (Німеччина).

The Blizzard - історія про складні взаємини між українськими і польськими прикордонниками, яких обставини змушують до тісної співпраці. Дія картини розгортається зимою 2015 року на кордоні Європейського союзу і України. Героям фільму доведеться зіткнутися з новою, раніше невідомою небезпекою. 

 

Фото - Film.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1813
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду