Гліб Простаков підтвердив, що звільняється з журналу «Вести. Репортер»

Гліб Простаков підтвердив, що звільняється з журналу «Вести. Репортер»

16 Жовтня 2015
1544
16 Жовтня 2015
12:43

Гліб Простаков підтвердив, що звільняється з журналу «Вести. Репортер»

1544
Гліб Простаков підтвердив, що звільняється з журналу «Вести. Репортер»
Гліб Простаков підтвердив, що звільняється з журналу «Вести. Репортер»

Колишній головний редактор журналу «Вести.Репортер» Гліб Простаков повідомив, що звільняється за власним бажанням. Про це він написав у своєму Facebook.

 

Нагадаємо, нещодавно видання MediaSapiens повідомило з посиланням на власні джерела, що Гліб Простаков звільняється з «Вести.Репортер» через тривалий конфлікт з керівництвом холдингу «Вести Україна», який є видавцем журналу. Приводом до звільнення могла начебто стати зміна першої шпальти журналу перед виходом у друк. На той момент Гліб Простаков коментувати ситуацію відмовився.

 

«Друзі, завтра вийде №99 журналу «Репортер». Це останній номер, який я випускаю в якості головного редактора. Я пішов з видання за власним бажанням з усвідомленням того, що ми з командою зробили дійсно хороший продукт. Ми по максимуму використовували карт-бланш, обіцяний мені власником після перезапуску видання у вересні цього року, і видали на-гора якісну журналістику, про яку ринок, здається, вже призабув. Робота над сімома номерами «Репортера», які ми випустили за цей час, для мене була самої захоплюючої за більш ніж дворічну історію існування журналу. І за кожен з цих номерів я несу повну і беззастережну відповідальність як головний редактор. Ці випуски зроблені від «а» до «я» редакційної командою без будь-якого втручання ззовні», - написав Гліб Простаков.

 

Він також заявив, що «своє головне завдання «Репортер» виконав, відкривши українського ринку репортажну журналістику».

 

Це повідомлення про звільнення підтвердила також прес-служба медіахолдингу «Вести Україна». Згідно з повідомленням, 16 жовтня вийшов останній номер журналу «Вести. Репортер» під керівництвом Гліба Простакова. Виконуючим обов'язки головного редактора призначений заступник головреда Владислав Азаров.

 

«Вся команда "Репортера" і керівництво компанії вдячні Глібу за плідну співпрацю. Ми цінуємо його підтримку та внесок у розвиток журналу і бажаємо йому творчих успіхів», - прокоментувала звільнення головреда голова ради директорів медіахолдингу «Вести Україна» Ольга Семченко.

 

Гліб Простаков був призначений головним редактором журналу у грудні 2014 року.

 

Нагадаємо, у  липні журналіст Сергій Щербина повідомив, що новий номер журналу «Вести.Репортер» не вийшов через «конфліктну статтю, в якій проводилися паралелі між командою екс-президента Грузії і сім'єю Януковича». Також він повідомив про існування «смотрящих» в редакціях холдингу, які, як стверджує пан Щербина, покликані зробити позицію видання «більш патріотичною». Натомість Гліб Простаков заявив медіатаблоїду «Дуся», що  новий номер «Вести.Репортер» «не вийшов виключно з технічної причини: ми вирішили зробити здвоєний номер». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1544
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Колумб
3111 дн. тому
як і більшість редакторів-"першовідкривачів", Простаков просто не читав конкурентів. І, схоже, не знає, що репортажі задовго до його убогого бюллетеня практивували журнали "ПіК","Країна", "Новинар", "Український тиждень". Щоправда, це україномовні виддання, а "ето наречіє", мабуть, Г. Простакову не відомо.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду