Ukraine Today та Stopfake.org починають спільний проект StopFakeNews

Ukraine Today та Stopfake.org починають спільний проект StopFakeNews

16 Жовтня 2015
1482
16 Жовтня 2015
12:22

Ukraine Today та Stopfake.org починають спільний проект StopFakeNews

1482
Ukraine Today та Stopfake.org починають спільний проект StopFakeNews
Ukraine Today та Stopfake.org починають спільний проект StopFakeNews

Починаючи з жовтня, на телеканалі іномовлення Ukraine Today в рамках співробітництва з проектом Stopfake.org щотижня англійською мовою виходитимуть відеодайджести спростувань топ-фейків тижня про Україну - StopFakeNews. Про це повідомляє прес-служба групи «1+1 медіа».

 

У випусках StopFakeNews виходитимуть найцікавіші і найобговорюваніші тексти спростувань сайту за тиждень.

 

«Відеодайджест найбільш цікавих спростувань фейків тижня раніше ми знімали лише російською мовою. Але значна популярність і затребуваність наших спростувань серед англомовних читачів довела нам необхідність робити ще один відеовипуск англійською. І ми дуже вдячні телеканалу Ukraine Today за надану можливість поширювати цю суспільно важливу інформацію на широку аудиторію за кордоном», - сказав Юрій Панін, продюсер відеодайджесту StopFakeNews, технічний директор Могилянської школи журналістики Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА).

 

«Ми давно спостерігаємо за роботою Stopfake.org, і з великою повагою ставимося до того, що і як вони роблять.  Часом сюжети StopFakeNews допомагають нашим журналістам у підготовці новин, а професіоналізм команди, що працює над дайджестом, має слугувати прикладом для багатьох телевізійників. Я дуже рада нашому співробітництву і тому факту, що англомовна аудиторія матиме змогу впевнитися, що проти України ведеться брудна інформаційна війна», - сказала Тетяна Пушнова, генеральний продюсер Ukraine Today.

   

Нагадаємо, Stopfake.org - український проект, який створили випускники і викладачі Могилянської школи журналістики для боротьби з неправдивою інформацією про Україну в російських, українських та західних медіа шляхом спростування фейків. Серед співзасновників проекту - Євген Федченко, директор Могилянської школи журналістики Національного університету «Києво-Могилянська академія».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1482
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду