«UA: Перший» покаже документальний фільм про біохіміка Палладіна

«UA: Перший» покаже документальний фільм про біохіміка Палладіна

8 Жовтня 2015
1595
8 Жовтня 2015
19:25

«UA: Перший» покаже документальний фільм про біохіміка Палладіна

1595
«UA: Перший» покаже документальний фільм про біохіміка Палладіна
«UA: Перший» покаже документальний фільм про біохіміка Палладіна

У неділю, 11 жовтня, на телеканалі «UA: Перший» відбудеться прем'єра документального фільму «Формула життя Олександра Палладіна» - до 130-річчя від дня народження видатного біохіміка. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка вийде в ефірі о 13.25.

 

«Почавши з біохімії вітамінів і започаткувавши біохімію м`язів, Олександр Палладін передбачив бурхливий розвиток найскладнішої частини - біохімії нервової системи. Сьогодні саме завдяки дослідженням ученого та його численних учнів чимало відомо про механізм роботи мозку, м`язів, інших життєво важливих систем і органів людини. У 1967 році, на першому Міжнародному нейрохімічному конгресі академіка Палладіна офіційно визнали патріархом світової нейрохімії», - анонсує телеканал.

 

Олександр Палладін створив свою всесвітньо відому наукову школу, перший біохімічний науковий часопис «Український біохімічний журнал», став засновником і першим директором Українського біохімічного інституту.

 

У документальному фільмі «Формула життя Олександра Палладіна» взяли участь  доктор біологічних наук і професор Микола Великий, академік НАН України, директор Інституту біохімії НАНУ Сергій Комісаренко й інші наслідувачі вченого, а також донька Олександра Палладіна Тетяна.

 

Нагадаємо, 8 вересня «UА:Першого» транслював короткометражний фільм «Площа Україна», знятий за мотивами віршів поета, дисидента і журналіста Ігоря Померанцева.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду