З «України молодої» звільнилися Дмитро Лиховій та Леся Шовкун

З «України молодої» звільнилися Дмитро Лиховій та Леся Шовкун

5 Серпня 2015
4407
5 Серпня 2015
18:06

З «України молодої» звільнилися Дмитро Лиховій та Леся Шовкун

4407
З «України молодої» звільнилися Дмитро Лиховій та Леся Шовкун
З «України молодої» звільнилися Дмитро Лиховій та Леся Шовкун

З щоденної всеукраїнської газети «Україна молода» звільнився заступник головного редактора та багаторічний політичний оглядач Дмитро Лиховій та заввідділу міжнародної політики Леся Шовкун. Про це пан Лиховій повідомив у своєму Facebook.

 

Дмитро Лиховій працював у газеті з 1991 року - прийшов  ще студентом-першокурсником. Майже 19 років він обіймав посаду заступника головного редактора. Його дружина Леся Шовкун прийшла в редакцію в 2002 році на посаду кореспондента, потім була оглядачем відділу політики й також заступником редактора.

 

Пан Лиховій уточнив в коментарі «Детектор медіа», що йде з посади, щоб спробувати себе в чомусь новому, розвиватися. «24 роки в одному виданні - це забагато, хоча це й величезний досвід. Для журналістів старої генерації, які там працюють, робота в останні декілька років перетворилася на текучку. Звичайно, були й приємні моменти, пов'язані з навчанням молодих журналістів, які активно приходять в редакцію, підтягуванням їх до певного професійного рівня...Однак газета, на жаль, втратила можливості конкурувати з іншими виданнями у своїй ніші та й взагалі на ринку, який переживає кризу. Це болюче розставання», - розповів редактор.

 

Він додав, що вони з дружиною бажають рідній газеті всього найкращого. Дмитро Лиховій зазначив також, що давно збирався піти з газети, однак ця справа затягнулася ще й через те, що у березні минулого року він був мобілізований до Збройних сил України. Він уточнив, що рік служив у 1-шій окремій танковій бригаді, був заступником командира зенітної ракетно-артилерійської батареї. В АТО пан Лиховій участі не брав через хронічне захворювання, а служив у Чернігівській області та Києві. Зараз він як волонтер продовжує збирати кошти для цього підрозділу.

 

«Газеті я хочу подякувати за те, що вона повністю, на відміну від багатьох інших ЗМІ, виконала норми закону про соціальну підтримку мобілізованим: мені нараховували середню зарплату разом з військовою», - зазначив він.

 

Дмитро Лиховій зазначив, що наразі визначається з тим, де працюватиме далі. Він отримує пропозиції співпраці як в якості фрілансера для українських видань, так і в штаті.

 

Леся Шовкун розповіла, що причини її звільнення - такі ж. «Інформаційний світ змінюється,і треба мінятися разом з ним. Газета, на жаль, не дуже рухається в цьому напрямку. Тож ми шукаємо та чекаємо на пропозиції. Звичайно, нам би дуже хотілося працювати разом, хоча і навряд нам так пощастить», - додала журналістка.

 

Пані Шовкун зазначила, що на прохання редакції вони з чоловіком ще якийсь час співпрацюватимуть з «Україною молодою». Хто замінить їх на посадах, журналістам наразі невідомо.

 

Нагадаємо, 5 серпня редактор журналу «Вести. Репортер» Світлана Крюкова заявила, що йде з видання. Останніми днями вона у Facebook активно заступалася за екс-керівника газети «Вести» Ігоря Гужву, підозрюваного в ухиленні від сплати податків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду