Херсонський юрист започаткував Facebook-сторінку, яка агрегує новини про Крим

Херсонський юрист започаткував Facebook-сторінку, яка агрегує новини про Крим

8 Липня 2015
2265
8 Липня 2015
15:03

Херсонський юрист започаткував Facebook-сторінку, яка агрегує новини про Крим

2265
Херсонський юрист започаткував Facebook-сторінку, яка агрегує новини про Крим
Херсонський юрист започаткував Facebook-сторінку, яка агрегує новини про Крим

Юрист з Херсона Єгор Єршов вже понад півроку працює над наповненням у соціальній мережі Facebook спільноти-агрегатора новин «Об`єктивний Крим - Obyektiv Qırım - Объективный Крым» про події на анексованому півострові. Про це він розповів «Детектор медіа».

 

У описі спільноти повідомляється, що мета проекту - вчасно повідомити про подію тим, кому це може бути цікаво.

 

«Виходячи з цього відбір новин і читачів у нас здійснюється індивідуально. У цільову групу новин входить інформація про Крим і його жителів, а також для Криму і знову ж таки його мешканців. Ми не обмежуємося тільки подіями в Криму. Нам цікаво все, що може вплинути на рішення кримського питання, змінити сприйняття цієї проблеми як мешканцями Криму, так і світовим співтовариством», - зазначається в спільноті.

 

Єгор Єршов розповів, що це його особиста ініціатива, і він займається проектом самотужки.

 

«Це особистий проект без вкладень - приватна ініціатива. Почав працювати на повну з листопада 2014. Я юрист і мені як жителю Херсона цікава тема Криму. Ось так і з'явилася ця ідея. Хоча напевно нічого в цьому нового немає. Просто є велике бажання допомагати кримчанам отримувати альтернативну інформацію», - каже засновник спільноти.

 

Окрім повідомлення новин, читачі спільноти - жителі Криму, які є громадянами України, можуть отримати безкоштовну онлайн-консультацію з питань українського законодавства щодо Криму. Корисна інформація для мешканців півострова міститься в колонці «Нотатки». «Об'єктивний Крим» також сприяє заходам, спрямованим на надання допомоги жителям Криму, незалежно від того, де вони перебувають.

 

«Надаємо журналістам майданчик сторінки для публікації їх матеріалів, які відповідають проблематиці діяльності «Об'єктивного Криму» (авторське право залишається за автором). Залишаємо за собою право відмовити в розміщенні в випадку, якщо стаття носить явно провокаційний характер, підштовхує до національної ворожнечі та інше», - зазначається у спільноті.

 

З метою сегментації новин та для кращого їх сприйняття на сторінці функціонують додаткові напрямки: «Об'єктивний Крим - аналітика» та «Об'єктивний Крим - відео».

 

«У Криму в мене вже є постійні читачі, з якими я спілкуюся. Допомагаю охочим зв'язатися громадськими активістами в українських містах, щоб приїхати на їх заходи і розповісти про те, що відбувається в Криму. Надаю юридичну допомогу. Саме в Херсон кримчани приїжджають за адміністративними послугами. Інколи проводжу екскурсії по нашому місту. Вони часто діляться тим, що бачать в Криму, і я викладаю їх матеріали без зазначення імен», - розповів пан Єршов.

 

Єгор Єршов запрошує читачів підтримати проект, підписавшись на нього, а також ділитися з ним актуальними новинами про Крим. Медіа він пропонує надавати посилання на свої матеріали для публікації в спільноті.

 

Наразі на сторінку «Об'єктивний Крим» підписано майже 6,5 тисяч користувачів.

 

Нагадаємо, нещодавно Східно-Європейський Демократичний Центр (Варшава, Польща) та громадська організація «Інтерньюз-Україна» оголосили про початок програми надання технічної допомоги для редакцій та окремих журналістів та блогерів, які висвітлюють питання Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду