«Україна» цього року виробить понад 400 годин власних фільмів і серіалів – Євген Лященко

«Україна» цього року виробить понад 400 годин власних фільмів і серіалів – Євген Лященко

25 Червня 2015
2870
25 Червня 2015
18:56

«Україна» цього року виробить понад 400 годин власних фільмів і серіалів – Євген Лященко

2870
Українському ринку зараз потрібна стратегія розвитку власного виробництва телекіно, вважає керівник «Медіа Група Україна»
«Україна» цього року виробить понад 400 годин власних фільмів і серіалів – Євген Лященко
«Україна» цього року виробить понад 400 годин власних фільмів і серіалів – Євген Лященко

Телеканал «Україна» цього року виробить понад 400 годин власного кіносеріального продукту. Про це на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення повідомив директор медіахолдингу «Медіа Група Україна» і телеканалу «Україна» Євген Лященко.

 

«Канал "Україна" цього року виробить понад 400 годин власного продукту. Виробничий цикл - це мінімум півроку. Те, що зараз у нас у сітці в осінньому сезоні буде виходити величезна кількість власного виробництва - це не вчора і не сьогодні ми прийняли таке рішення», - поінформував він членів Нацради.

 

Водночас пан Лященко заперечив інформацію джерел «Детектор медіа», що канал «Україна» займається «адаптацією» російських серіалів до нещодавніх змін до законодавства, які заборонили серіали й фільми, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора, а також російські серіали й фільми, вироблені після 1 січня 2014 року.. «Ні, на каналі "Україна" зараз відбувається досить великий обсяг власного виробництва. Це більше 400 годин кіносеріального продукту і докудрам лише цього року», - зазначив він.

 

Зокрема, на осінній сезон канал «Україна» готує серіал у жанрі детективної мелодрами «Клан ювелірів».

 

«Крім цього, цього року ми вже показали «Лялю», зараз закінчуємо «Безсмертник». Знімаємо "Клан ювелірів". Ще два проекти у нас на стадії сценарної розробки. Це наш спільний продакшн з Тетяною Гнєдаш Front Cinema. Є продукти "Зірковий шлях" і "Реальна містика", які будуть у цьому сезоні виходити щоденно. Знімаємо ще кілька пілотів», - розповів пан Лященко про плани на новий сезон.

 

За його словами, нові проекти розробляються в жанрі мелодрами, детективів, детективної мелодрами і докудрами. Чи буде «Україна» виробляти в новому сезоні великі шоу (вони поки що не приносили каналу великих показників), пан Лященко поки не може сказати: «Експериментувати будемо, але конкретної відповіді дати не можу».

 

На запитання, скільки коштів витрачено каналом на виробництво, керівник сказав: «Багато мільйонів». Вартість однієї години продукту, з його слів, становить тисячі доларів. «Але ми виробляємо в гривнях», - уточнив він.

 

Однак усіх виробничих планів наразі недостатньо, щоб замінити російський контент. «Ви ж розумієте, що російські серіали та російський контент становили основну частку в сітці всіх каналів. До осені ми навряд чи перебудуємося. Це триватиме кілька років», - зауважив він.

 

На думку Євгена Лященка, українському ринку зараз потрібна стратегія розвитку власного виробництва телекіно: «Зараз ми спілкуємося з Кабінетом Міністрів і вибудовуємо стратегію розвитку власного виробництва телекіно. Питання не в податкових пільгах і не лише в грошах. Потрібна державна програма, повноцінна стратегія, у якій будуть надані відповіді на запитання, які цілі, які жанри, якою має бути інфраструктура, які інвестиції - як державні, так і приватні. Якщо для залучення іноземних інвестицій будуть потрібні податкові пільги, на це питання вже потрібно відповісти. І цю стратегію потрібно вибудовувати на кілька років, щонайменше на п'ять. І потрібні гарантії держави, що протягом цього п'ятирічного періоду будуть дотримуватися правила, спільні для всього ринку».

 

Нагадаємо, 24 червня на прес-конференції генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив, що Державне агентство України з питань кіно видало прокатне посвідчення переробленому російському серіалу «Слід», заявленому як український серіал «Фактологічна експертна служба: міжнародний відділ кримінальних розслідувань» виробництва каналу «Україна». На його думку, такий крок перекреслює процес розвитку виробництва вітчизняних серіалів, який щойно почався.

 

У відповідь Держкіно повідомило, що не мало жодних правових підстав для відмови каналу «Україна» у видачі прокатного посвідчення телесеріалу «ФЕС». Водночас відомство визнало, що в чинному законодавстві, яке регулює кінематографію, є прогалини, підзаконний акт для усунення яких розробляється.

 

Директор холдингу «Медіа Група Україна» і телеканалу «Україна» Євген Лященко пояснив, що телеканал «Україна» викупив відзняті робочі матеріали російського серіалу «Слід» і франшизу та зробив на їхній основі новий продукт. За його словами, телекомпанія провела додаткові зйомки, зробила комп'ютерну графіку та новий монтаж.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2870
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду