Одна радіостанція кримськотатарського медіахолдингу ATR мовить в інтернеті, другу сподіваються відновити

Одна радіостанція кримськотатарського медіахолдингу ATR мовить в інтернеті, другу сподіваються відновити

18 Червня 2015
2190
18 Червня 2015
17:49

Одна радіостанція кримськотатарського медіахолдингу ATR мовить в інтернеті, другу сподіваються відновити

2190
Одна радіостанція кримськотатарського медіахолдингу ATR мовить в інтернеті, другу сподіваються відновити
Одна радіостанція кримськотатарського медіахолдингу ATR мовить в інтернеті, другу сподіваються відновити

Радіостанція Meydan («Мейдан») кримськотатарського медіахолдингу ATR  почала мовити в інтернеті через супутник, а радіо «Лідер» наразі закрите. Про це власник компанії ATR Group Ленур Іслямов повідомив у відповідь на запитання «Детектор медіа» в ході прес-конференції про відновлення роботи каналу ATR з Києва 18 червня.

 

Нагадаємо, 1 квітня припинили роботу мовники холдингу - канал ATR і дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер». Вони змушені були припинити свою діяльність, оскільки жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством. Роскомнагляд тричі повертав їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки».

 

Від сьогодні, 18 червня, телеканали ATR і Lale відновлюють мовлення на півострів з Києва - до столиці переїхала частина редакції каналів.

 

Пан Іслямов повідомив, що поки російськомовна радіостанція «Лідер» не працює.

 

«Там працювали росіяни, які патріотично поставилися до зміни влади в Криму. Ми ніяк не впливали на їх редакційну політику, вони так і висловлювалися в ефірі. Але в результаті ця ситуація по ним найбільше вдарила. Виявилося, що їм було тяжче сприйняти цей удар (припинення мовлення), ніж кримським татарам», - розповів власник.

 

Ленур Іслямов також додав, що керівництво медіахолдингу буде працювати над відновленням роботи радіо «Лідер».

 

Як повідомила «Детектор медіа» заступник генерального директора ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова, із травня відновила роботу інформаційна редакція ATR. Нові сюжети планувалося публікувати на сайті каналу. Також канал відкрив офіційний YouТube-канал з документалістикою.

 

Тим часом так званий «прем'єр-міністр» Криму Сергій Аксьонов підписав указ про створення «Суспільної кримськотатарської телерадіокомпанії», на діяльність якої планується виділити більше 177 млн. руб. (близько 79 млн грн) з федерального бюджету Росії. 27 квітня стало відомо, що новий провладний кримськотатарський телеканал у Криму називатиметься «Міллет», радіо - «Ветан». Повідомлялося, що окупаційна влада Криму планує запустити телерадіокомпанію до вересня. 

 

Керівництво кримськотатарського медіахолдингу ATR наразі не планує звертатися в міжнародні судові інстанції з позовами через завдані збитки у зв'язку з відмовою окупаційної російської влади зареєструвати  ЗМІ холдингу згідно законодавства РФ і, відповідно, втрату аудиторії в анексованому Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2190
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
//
3222 дн. тому
Ну і найголовніше забув - "Мейдан" доступний за старим посиланням, там ж і є непрацююче посилання "Лідера".
//
3222 дн. тому
Перепрошую, вже вичитав у соцмережах, що до цього потоку холдинг не має відношення. Тож чекаємо, може і "Лідер" відновлять. А може б регулятор дав би тимчасовий дозвіл на мовлення, хоча б однієї станції в фм - колектив б зберегли.
//
3224 дн. тому
Панове журналісти, було б добре такі матеріали посиланнями ілюструвати. "Лідер" в інтернеті мовить, "Мейдан" не спостерігаю, даю в коментарі - поцікавтесь чи це вони і оновіть. http://stream128.crimea.ga:8000/lider128 На сервері кілька бітрейтів, як і в старі добрі часи станцій. Привіт команді АТР і тим лінійним та новинним ведучим "Лідера", які працювали в ефірі українською в часи мовних квот. Може в чат запросите кого з керівництва? Є кілька запитань - думаю буде цікаво.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду