УТР покаже докфільми про Другу світову трьома мовами

УТР покаже докфільми про Другу світову трьома мовами

8 Травня 2015
2362
8 Травня 2015
13:47

УТР покаже докфільми про Другу світову трьома мовами

2362
УТР покаже докфільми про Другу світову трьома мовами
УТР покаже докфільми про Другу світову трьома мовами

8 та 9 травня Всесвітня служба Українського телебачення і радіомовлення (державний телеканал іномовлення УТР) покаже більше десяти документальних фільмів про маловідомі сторінки історії Другої світової війни. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення та радіомовлення України.

 

Телекомпанія обіцяє показати події того періоду в ефірі «по-новому, без ідеологічних штампів».

 

Всі стрічки, які покаже УТР, було дубльовано англійською та російською мовами.

 

«"Міфи Другої світової", "УПА. Душу й Тіло ми положим ", "Як був зірваний бліцкриг", "Розсекречена пам'ять"... Назви говорять самі за себе. Серед передач інших виробників я б назвав фільм «Крик чорнозему», що розповідає про знищення євреїв у роки війни, і «Між Гітлером і Сталіним» - про те, як українці билися за свою батьківщину проти двох колоніальних армій», - коментує проекти директор дирекції програм телеканалу УТР Максим Наливайко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», наприкінці квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила нову концепцію каналу УТР, згідно з якою майже вдвічі збільшено інформаційно-аналітичне та науково-просвітницьке мовлення.

 

Прес-служба УТР повідомила, що відтоді на каналі УТР виходять в ефір годинний блок тематичних програм англійською мовою та тригодинний блок російською, а також вісім випусків новин російською та англійською мовами.

 

Загалом понад третина добового мовлення УТР - це мовлення іноземними мовами.

 

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення рекомендував ЗМІ висвітлювати 70-ті роковини перемоги над нацизмом у Європі в дусі пам'яті та примирення, використовуючи методичні матеріали Українського інституту національної пам'яті, з якими можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

 

Перший канал в рамках спецпрограмування також покаже художні та документальні фільми. 8 травня в ефірі буде художній фільм Олександра Довженка «Україна в огні» та документальні стрічки «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939» та «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941». 9 травня Перший покаже документальний фільм власного виробництва «Олександра Шулежко. Доля праведниці» про історію жінки-героїні, яка у роки Другої світової війни врятувала від голодної смерті близько сотні черкаських сиріт та дітей з єврейських родин, також грузинську військову драму «Батько солдата».

 

До Днів пам'яті і примирення 8 та 9 травня телеканал ICTV покаже добірку з 4 найкращих стрічок про війну виробництва кіностудії ім. О. Довженка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду