На  сайті ZIK з’явився спецпроект про життя кримських татар-переселенців у Львові

На сайті ZIK з’явився спецпроект про життя кримських татар-переселенців у Львові

24 Квітня 2015
2065
24 Квітня 2015
14:57

На сайті ZIK з’явився спецпроект про життя кримських татар-переселенців у Львові

2065
На  сайті ZIK з’явився спецпроект про життя кримських татар-переселенців у Львові
На  сайті ZIK з’явився спецпроект про життя кримських татар-переселенців у Львові

Інформаційне агентство «Західна інформаційна корпорація» (ІА ZIK) підготувало онлайн-спецпроект «Кримські татари у Львові. Життя на валізах чи новий дім?». Про це повідомляє прес-служба медіа.

 

Журналісти агентства зібрали історії татар-переселенців з Криму, які переїхали до Львова після анексії півострова Росією та намагаються знайти себе в новому місті, зберегти свою мову і культуру. Вони не хочуть сидіти на шиї в держави, а готові працювати і творити у Львові. Як повідомляє ІА ZIK, від початку окупації Криму до Львова перебралося близько двох тисяч кримських татар.

 

«Для нас зараз стоїть питання, як інтегруватися в це середовище, але не асимілюватися, зберегти самих себе», - розповів ZIKу співзасновник ініціативи «Крим SOS» і керівник її західноукраїнського офісу Алім Алієв.

 

За рік життя у Львові кримські татари започаткували кілька різних ініціатив, організували громадські рухи, мовні курси, проводять зустрічі кримськотатарських студентів.

 

«У планах - створити повноцінний культурний центр. На сьогодні вже є створена громадська організація «Кримський  дім у Львові» і ведуться пошуки приміщення, де вона могла би розмітитися. Кримські татари відкриті і налаштовані позитивно до львів'ян. Кажуть, що в обох народів насправді багато спільного», - повідомляє ІА ZIK.

 

Своє історією із ZIK поділився і кримський татарин  Мустафа Беляла, який разом з дружиною Леніє виховує шістьох дітей. «Чому саме Львів? У нас були знайомі, які вже раніше сюди перебралися. Крім того, Західна Україна в нашому розумінні - це найбільш проукраїнський регіон. Тут найбільше збереглися сімейні цінності, тобто таке традиційне суспільство. Тому, з одного боку, нам тут простіше. З іншого боку, є проблеми, бо тут середовище монокультурне і це, звичайно, має свій вплив і тиск на дітей», - зазначає він.

 

Нагадаємо, нещодавно в інформаційному агентстві «Західна інформаційна корпорація» (ІА ZIK), відбулися зміни у керівництві. Багаторічний головний редактор Тарас Смакула очолив департамент інформації медіахолдингу ZIK. Натомість ІА ZIK очолила Тетяна Вергелес, яка до цього обіймала посаду заступника головного редактора агентства. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2065
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду