Канал Ukraine Today створив Міжнародну наглядову раду

Канал Ukraine Today створив Міжнародну наглядову раду

14:17,
24 Квітня 2015
3348

Канал Ukraine Today створив Міжнародну наглядову раду

14:17,
24 Квітня 2015
3348
Канал Ukraine Today створив Міжнародну наглядову раду
Канал Ukraine Today створив Міжнародну наглядову раду

23 квітня у Києві була представлена Громадська організація (ГО) Ukraine Today (гупа «1+1 медіа») та Міжнародна наглядова рада першого англомовного мультиплатформного проекту. Наглядова рада забезпечить незалежність проекту та системний контроль за дотриманням принципів свободи слова, вільного доступу до інформації та стандартів журналістики. Про це повідомляє прес-служба «1+1 медіа».

 

Нині Ukraine Today - це новинний телеканал, сайт uatoday.tv, мобільні та Smart-TV додатки, які у режимі 24/7 англійською мовою висвітлюють події з України та Східної Європи.

 

Члени Міжнародної Наглядової Ради Ukraine Today - міжнародні експерти, котрі довели свою відданість принципам демократії. Серед них:

-Антуан Аржаковський, Франція - історик, дослідник, співдиректор дослідницького департаменту Société, Liberté, Paix (Суспільство, свобода, мир) Коледжу Бернардинців. Засновник Інституту екуменічних досліджень Українського Католицького Університету, Львів,  автор книжок із сучасної історії регіону;

-Дерек Фрейзер, Канада - дипломат, працював Послом Канади в Україні. Присвятив багато років впровадженню громадського мовлення в Україні;

-Девід Креймер, США - Директор відділу прав людини в Інституті Маккейна, відомий захисник прав і свобод людини, поборник прозорості та демократичних принципів;

-Ендрю Вілсон, Велика Британія - експерт Європейської ради з міжнародних відносин, викладач Школи славістики та східноєвропейських досліджень Університетського Коледжу Лондона. Дослідник і публіцист, є автором книжок з питань російсько-українських відносин;

-Богдан Нехайло, Велика Британія - керівник групи експертів з Українських питань в Департаменті з політичних питань ООН, відомий політичний аналітик, письменник та журналіст, дослідник Міжнародної Амністії;

-Філіп Флурі, Швейцарія - заступник директора Женевського центру демократичного контролю збройних сил, директор брюссельського представництва цієї організації.

 

«Ukraine Today не є бізнес-проектом. Він був започаткований так само, як і тисячі інших волонтерських ініціатив, покликаних захистити Україну від агресії, у цьому випадку - інформаційної. Інформаційна війна не стала предметом мінських угод, перемир‘я тут ніхто не оголошував. І лише неупереджене висвітлення інформації з регіону може протистояти цій навалі брехні», - сказала генеральний продюсер телеканалу Ukraine Today Тетяна Пушнова.

 

«Настав час не лише пишатися чудесами та можливостями України, але й діяти на її користь. Ukraine Today закликає об'єднувати зусилля, щоб підтримати боротьбу за правду та позитивний розвиток України та міжнародного суспільства», - зазначила Лада Рослицька, керівник Громадської організації Ukraine Today.

 

Нагадаємо, Ukraine Today - це англомовний телеканал групи «1+1 медіа»,  спрямований на закордонну аудиторію. Телеканал стартував у серпні 2014 року. Ukraine Today мовить через один з найбільших супутників Європи HotBird. Онлайн-трансляція каналу доступна на офіційному сайті uatoday.tv та YouTube, а також у мобільних додатках Android та iOs. Також канал доступний у додатку для Samsung Smart TV та LG Smart TV. У листопаді 2014 року Ukraine Today уклав ліцензійну угоду з італійською платформою супутникового телебачення Tivusat. До кінця 2015 року канал планує розпочати трансляцію англомовної версії каналу на території Франції. Із 27 березня міжнародний український канал іномовлення Ukraine Today буде доступний у найбільшій кабельній мережі Іспанії - ONO, що належить до структури Vodafone.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду