Перший покаже церемонію нагородження конкурсу «Честь професії»

Перший покаже церемонію нагородження конкурсу «Честь професії»

23 Квітня 2015
2288
23 Квітня 2015
18:17

Перший покаже церемонію нагородження конкурсу «Честь професії»

2288
Перший покаже церемонію нагородження конкурсу «Честь професії»
Перший покаже церемонію нагородження конкурсу «Честь професії»

Церемонію нагородження переможців конкурсу професійної журналістики «Честь професії-2015», яка відбудеться 24 квітня у Києві, Перший телеканал транслюватиме онлайн, а на початку травня покаже в ефірі. Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України (НТКУ).

 

У п'ятницю з 20.00 години пряму трансляцію премії глядачі зможуть побачити на власній сторінці Першого на YouTube.

 

В прес-службі нагадали, що Перший є генеральним телевізійним партнером конкурсу.

 

Організатори повідомляють, що цього року на конкурс було подано 627 робіт, створених 274 авторами з усіх типів ЗМІ та всіх регіонів України. Саме серед них 24 квітня журі обере переможців у кожній із семи перелічених вище номінацій.

 

Медіа-менеджер та телевізійний продюсер Оксана Панасівська зазначила, що цього церемонія нагородження премії «Честь професії» буде масштабнішою, ніж у попередні роки.

 

«П'ять років поспіль конкурс "Честь професії" і за формою, і за змістом був більш локальним - так би мовити для журналістського цеху, хоча було і журі, й експерти. Цього року церемонія нагородження переможців конкурсу "Честь професії" буде значно масштабнішою - у ній візьмуть участь гості, знані медійники та переможці з усіх куточків України. Просто під час церемонії працюватиме спеціальний майданчик з експертами, де вони зможуть висловитися щодо номінацій, переможців і нових умов, в яких журналістам довелося працювати протягом року. Нагороди переможцям вручатимуть досить несподівані пари відомих людей, вітатимуть - співаки. Особливим сюрпризом буде те, що журналісти читатимуть вірш Ліни Костенко», - розповіла вона.

 

Організатори повідомляють, що на церемонії нагородження будуть присутні головний редактор телеканалу ATR Лілія Буджурова, голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий, блогер Карл Волох, головний редактор Київського бюро «Радіо Свобода» Інна Кузнецова, відповідальний секретар Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення Катерина Котенко, головний редактор порталу «Дело.ua» Катерина Венжик, головний редактор газети «День» Лариса Івшина, шеф-редактор інтернет-видання «Детектор медіа» Наталія Лігачова та інші.

 

Очікується, що захід відвідають також Посол, голова Офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовскі, Посол Канади в Україні Роман Ващук, колишні журналісти, які стали народними депутатами та інші відомі персони.

 

«Честь Професії» - це національний щорічний конкурс професійної журналістики, який вже вшосте проводять Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ).

 

На конкурс приймаються журналістські роботи у п'яти основних номінаціях: «Кращий матеріал з громадянською позицією», «Краще подання складної теми», «Краще подання резонансного матеріалу», «Краще журналістське розслідування» та «Надія журналістики». Цьогоріч окрім основних номінацій роботи приймалися й у двох спеціальних -  «Дотримання фахових стандартів в кризовий час» та «Будуємо нову Україну разом».

 

Нагадаємо, минулого року переможців конкурсу «Честь професії» оголосили 25 квітня. У номінації «Краще журналістське розслідування» перемогли Денис Бігус та Аліна Стріжак (Канал ZIK, програма «Наші гроші») за сюжет «Межигір'я-2. Версаль Іванющенка».  У номінації «Кращий матеріал з громадянською позицією» перемогла  Катерина Завада (Молодіжна інформаційна спільнота «Сіль») за матеріал «Як вставав Донецьк: три дні протистояння».

 

Приз за «Краще подання складної теми» здобула Валентина Самар (власкор газети «Дзеркало тижня» у Сімферополі) за серію статей з кримської проблематики. У номінації «Краще подання резонансного матеріалу» переміг журналіст Ярослав Тракало (Канал «ТВі», програма «Знак оклику») за сюжет  «Хто холоднокровно розстрілював». Приз «Надія журналістики» отримав Костянтин Мельников (телекомпанія «Львів-ТБ») за сюжет «Особливості паркування по-львівськи». У спеціальній номінації «Краще подання теми «Цілі Розвитку Тисячоліття. Майбутнє, якого ми прагнемо» перемогла Оксана Миколюк (газета «День») за статтю «Проблема №1 для українців». Спецприз «Матеріал, що надихає на створення власного бізнесу» отримала  Тетяна Попова (Канал БТБ, програма «Приватний інвестор») за сюжет «Кондитерський бізнес».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2288
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду