На створення докфільму «Мустафа» зібрано понад 156 тис. грн

На створення докфільму «Мустафа» зібрано понад 156 тис. грн

30 Березня 2015
3914
30 Березня 2015
14:05

На створення докфільму «Мустафа» зібрано понад 156 тис. грн

3914
На створення докфільму «Мустафа» зібрано понад 156 тис. грн
На створення докфільму «Мустафа» зібрано понад 156 тис. грн

27 березня проект документального фільму «Мустафа» переміг на платформі «Спільнокошт». Проект підтримали 252 доброчинця, зібравши 156 тис. 780 грн, що становить 104% від запланованої суми, повідомляє громадська ініціатива «КримSOS», яка ініціювала проект.

 

Збір коштів - перший етап проекту, який розпочався на початку листопада 2014 року. Зібрані кошти підуть на витрати, повязані зі зйомками в багатьох країнах світу (Україна, Росія, Франція, Великобританія, Литва, Польща, США, Турція, Чехія, Японія). Знімальна група спілкуватиметься з багатьма радянськими дисидентами, які були змушені покинути територію України і мали досвід спілкування з лідером кримських татарів. За основу ж кіно ляже життєва історія Мустафи-ага, яку він розповість знімальній групі в липні-грудні 2015 року.

 

Урочиста презентація кінострічки запланована на період між 15 березня - 1 квітня 2016 року в Києві.

 

«Ми ще більше надихнулися успіхом проекту на «Спільнокошті», - каже продюсер проекту, співзасновник та координатор «КримSOS» Таміла Ташева. - Адже той факт, що нас підтримали 252 доброчинця, дає віру в те, що фільм є важливим для суспільства. Ми всі з нетерпінням чекаємо на нього, тож зйомки розпочнуться після кількох робочих зустрічей команди на початку квітня».

 

Нагадаємо, «Мустафа» - перший документальний фільм про лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва. Мета проекту - розповісти громадськості живу історію Мустафи Джемілєва, який являє собою боротьбу за виживання, гідність і честь кримських татар. До складу творчого колективу стрічки про Мустафу Джемілєва увійшли співзасновниця й координатор громадської ініціативи «КримSOS» Таміла Ташева; режисер і продюсер, громадська діячка, експерт-міжнародник з прав людини Ольга Маркова та піаніст, композитор і саундпродюсер Фіма Чупахін. Також до проекту долучився журналіст, публіцист та історик Вахтанг Кіпіані.

 

У листопаді 2014 року знімальна група повідомляла, що для зйомок потрібно 300 тис. гривень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду