Компанія Warner Bros. тимчасово не продаватиме фільми для дистрибуції в Україні

Компанія Warner Bros. тимчасово не продаватиме фільми для дистрибуції в Україні

16 Березня 2015
5662
16 Березня 2015
15:17

Компанія Warner Bros. тимчасово не продаватиме фільми для дистрибуції в Україні

5662
Компанія Warner Bros. тимчасово не продаватиме фільми для дистрибуції в Україні
Компанія Warner Bros. тимчасово не продаватиме фільми для дистрибуції в Україні

Американська компанія Warner Bros. повідомила про тимчасове призупинення своєї діяльності в Україні. Про це йдеться на сайті мережі кіно театрів «Планета кіно».

 

«Друзі, повідомляємо вам, що компанія Warner Bros. тимчасово не працює в Україні. У зв'язку з цим було скасовано показ фільмів "Сходження Юпітер" ("Піднесення Юпітер") та «Фокус». Зверніть, будь ласка, увагу, що скасування показів діє на всі кінотеатри України», - цитує сайт заяву компанії.

 

Компанія Warner Bros. Також інформує, що знаходиться на переговорному етапі та планує найближчим часом відновити співпрацю з українськими дистриб'юторами і повідомлятиме про будь-які новини стосовно цього.

 

Нагадаємо, у лютому голлівудська кіностудія Warner Bros. відклала релізи в Україні через внутрішні проблеми української дистрибуторської компанії «Кіноманія».

 

4 лютого, за день до прем'єри стрічки «Сходження Юпітер» («Піднесення Юпітер») Енді і Лани Вачовські, стало відомо, що український реліз фільму скасовується, і кінотеатри змушені були запропонувати глядачам здати куплені на нього квитки. 

 

5 лютого в Державному агентстві з питань кіно заявили, що установа не має стосунку до зняття з прокату фільму «Сходження Юпітер», і Держкіно не отримувало документів для оформлення прокатного посвідчення стрічки.

 

Водночас представник Warner Bros. Джек Хорнер (Jack Horner) повідомив ЗМІ, що компанія знову почне надавати фільми в Україну, коли внутрішні проблеми ліцензіата будуть вирішені. Про які саме проблеми йдеться, не пояснив ані пан Хорнер, ані представники «Кіноманії».

 

За даними Державного інформаційно-ресурсного центру, засновниками «Кіноманії» є дочка бізнесмена Сергія Тарути Катерина Тарута, генеральний директор медіахолдингу «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, Інна Підгородецька та кіпрська компанія «Н.С. Планет Філмз Лтд». 27 січня змінився директор підприємства - ним став Ігор Матрос. За словами колишньої співробітниці відділу прокату компанії Віталіни Пісоцької, в компанії також змінився колектив. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду